"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 09/10/2007

Intervenci贸 de Biel Barcel贸 al Parlament en el debat d'una moci贸 del PP sobre la ubicaci贸 de l'hospital de refer猫ncia a Son Espases"Divendres passat el President del Govern va anunciar que finalment l'hospital de refer猫ncia es far脿 a Son Espases. Aquesta decisi贸 es profundament decebedora, frustra les esperances de molts de ciutadans que havien confiat en el nou Govern, que havia de canviar les pol铆tiques regressives i destructores de l'anterior Govern. Des del BLOC PSM VERDS no compartim la decisi贸 de continuar les obres de l'hospital a Son Espases. 脡s una decisi贸 que no ha comptat amb el nostre consens, que no ha estat fruit d'un acord de Govern, sin贸 del Pt i de l'IB-Salut.

El BLOC PSM VERDS no hem modificat la nostra postura sobre aquesta q眉esti贸. Totes les forces de progr茅s est脿vem d'acord en evitar la construcci贸 a Son Espases, i l'esperit del pacte de governabilitat era clar en aquest sentit: es paralitzaven les obres de son Espases i s'estudiar脿 una alternativa, preferiblement a Son Dureta. De fet, durant tot aquest temps no hem trobat arguments nous a favor de Son Espases, i pensam que aturar el projecte era factible. Fer un nou hospital a Son Dureta era una bona opci贸.

Certament era una decisi贸 dif铆cil i complicada. No negarem les dificultats que suposava qualsevol opci贸 que no fos Son Espases: PGOU modificat, concesi贸 d'obres i gesti贸 posterior de l'hospital adjudicada, llic猫ncia d'obres atorgada, les obres comen莽ades i els fonaments de la infraestructura excavats.Tot aix貌 feia dif铆cil la gesti贸 de tornar enrera. Per貌 creim que era l'opci贸 correcta, valenta i decidida que s'esperava d'aquest Govern. Les modificacions introdu茂des en el projecte milloren la protecci贸 de l'entorn, per貌 no deixen d'esser solucions insuficients.

Ara b茅, en aquests moments la moci贸 del PP -una vegada que la decisi贸 ha estat presa i anunciada i les obres represes- 茅s totalment extempor脿nia, i no t茅 cap sentit. L'煤nic sentit que poden tenir les iniciatives del PP en aquest tema no poden tenir altre objectiu que fer trontrollar el pacte de governabilitat, i aqu铆 no ens hi trobaran.

El PP va prendre una decisi贸 que significa la destrossa d'un entorn de Palma que s'havia de preservar. Va prendre una decisi贸 pol猫mica, per motius urban铆stics i especulatius, no per motius sanitaris. Si hagu茅s estat per motius sanitaris, no s'hagu茅s retardat la construcci贸 durant 4 anys. Per tant, ara no ens venguin amb argumentacions sanit脿ries per defensar la seva moci贸.

Ara ha faltat valentia i decisi贸 per aturar una decisi贸 equivocada, per貌 que quedi clar que han estat els responsables del PP, els que ens han duit a una situaci贸 sanit脿ria molt greu: sense hospital de refer猫ncia, sense inversions a Son Dureta... No pretenguin ara amb aquesta moci贸 fer veure a la gent que es preocupen per la sanitat, quan tot el tema de Son Espases sempre ha estat un tema urban铆stic i tamb茅, evidentment, econ貌mic. Aquest ha estat sens dubte un dels grans motors de l'elecci贸 que vost猫s feren: el tema econ貌mic que es movia a l'entorn d'aquesta infraestructura".Enlla鏾s

Blog de Biel Barcel贸


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: