"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 02/10/2007

Pere Sampol demanarĂ  al Govern de l'Estat que apliqui a les Illes Balears la mateixa normativa reguladora de tabac que aplica a les Illes CanĂ ries

Sampol: "Ă©s injust que grans botigues, com ara Aldeasa, puguin vendre tabac i els nostres comerciants turĂ­stics no"

El senador autonòmic Pere Sampol, després de reunir-se avui amb representants d'ACOTUR (Associació de Comerciants i Empresaris Turístics de Mallorca), ha anunciat que presentarà una moció al Senat per aplicar la normativa reguladora del tabac de les Canàries a les Illes Balears. Així mateix, aquesta moció inclourà un altre punt en el qual instarà el Govern espanyol a retirar el recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei del Comerç Balear del 2006. Sampol ha recordat que “en el 2005 les Corts Generals, amb la llei de Mesures Sanitàries, van prohibir la venda de tabac en els comerços, excepte els estancs. Després l'Executiu central la va permetre als quioscs i seguidament, per sorpresa de molts, va autoritzar la distribució de tabac a establiments com ara Aldeasa”.

El senador considera que "estam davant un clar cas d’injustícia: si el criteri és prohibir vendre tabac pertot no hi ha cap problema, però el que no pot ser és que botigues com Aldeasa sí en puguin vendre i els nostres comerciants del turisme no". També ha declarat que "allò més greu és que en el 2006 el Govern de l'Estat autoritzàs les Illes Canàries a vendre tabac en el seus comerços turístics, ja que suposa un greuge comparatiu que no es pot acceptar. Demanam coherència, i que aquesta mateixa normativa també s’apliqui a les Illes Balears".

El president d’ACOTUR, José Tirado, ha coincidit amb l'anàlisi del senador, i ha afirmat que "aquesta llei està enriquint uns pocs i empobrint la majoria. Abans érem entre 2000 i 3000 comerços amb llicència, i en l’actualitat només 100 llicències venen el mateix tabac que abans. Hi ha interessos sospitosos i ocults darrere d'aquesta qüestió". Tirado ha afegit: "hem de reivindicar els nostres drets, no pot ser que ens tractin com a ciutadans de segona. Fa 22 mesos que estam amb aquesta lluita i no hem avançat res. El que resulta sorprenent i inexplicable és que ningú, llevat del senador Sampol, defensi a Madrid els interessos de les Illes Balears".
ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: