"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/09/2007

Antoni Alorda lamenta l'actitud del ministre de Cultura en el seu enfrontament amb l'IEC

El diputat nacionalista considera que "la denominació Països Catalans es refereix a una realitat cultural inqüestionable que l'estat hauria de reconèixer i promoure"El diputat del PSM i membre del grup parlamentari del BLOC-PSM-Verds, Antoni Alorda, ha lamentat l'actitud del ministre espanyol de Cultura, César Antonio Molina, en el conflicte que el Ministeri ha plantejat amb l'Institut d'Estudis Catalans al voltant del títol de l'exposició L'Institut d'Estudis Catalans, 1907-2007. Un segle de cultura i ciència als Països Catalans.

Alorda ha replicat al ministre que "en aquest cas no hi ha res a denunciar, ja que la denominació Països Catalans fa referència a una realitat lingüística i cultural inqüestionable, que l'estat hauria de reconèixer i promoure". "El ministre de Cultura, en compte de cercar un conflicte amb la institució acadèmica centenària que vetlla per la cultura catalana, hauria de col•laborar amb ella més intensament", ha afegit. Alorda ha acusat el ministre de "caure en el joc d'aquells que volen la desvertebració de les terres de cultura catalana i que propugnen un secessionisme lingüístic que va en contra de la normalització de la llengua catalana", en referència al senador del grup popular per la circumscripció de València José María Chiquillo (conegut com a acreditat activista i agitador anticatalanista).

Així mateix, Antoni Alorda ha recomanat a César Antonio Molina la lectura de l'obra dels escriptors Joan Fuster i Josep Maria Llompart, i s'ha posat a disposició del ministre per recomanar-li personalment, si ho considera necessari, la bibliografia apropiada.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: