"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 02/09/2003

El PSM proposarà al Parlament i al Consell de Mallorca que s’oposin a l’autopista des Pla

El PSM proposarà al Parlament de les Illes Balears i al Ple del Consell de Mallorca que s’oposin a la construcció de l’autopista d’Inca a Manacor. Els nacionalistes consideren un despropòsit aquest projecte de PP i UM i opinen que s’ha de tenir present el parer d’alguns ajuntaments afectats que s’han pronunciat en contra d’aquesta macroconstrucció, inclòs el de Sineu, on governen PP i UM.

Segons els nacionalistes no s’entén que en comptes d’aprofitar l’actual traçat de la carretera de Manacor, desdoblant-la en quatre carrils, ara es pretengui un trajecte que serà més de quinze quilòmetres més llarg. I, tanmateix, apunta el PSM, no evitarà que segueixi essent necessari actuar sobre l’actual carretera de Palma-Manacor.

El PSM denuncia que aquesta proposta no havia sortit mai en els estudis dels plans de carreteres ni s’havia exposat en campanya electoral, si no que s’improvisa a partir del compromís electoral del PP de què l’autopista Palma-Manacor no passaria per Felanitx.

Els nacionalistes consideren que la zona afectada per l’autopista és una zona agrària valuosa i que ha conservat un gran valor paisatgístic. L’impacte ambiental seria brutal i irreversible, amb un efecte barrera molt negatiu, tant a nivell ecològic, com per la complicació als accessos a la xarxa secundària i a les finques.

Per altra banda, el PSM considera imprudent concentrar en una única via (l’autopista d’Inca) tot el trànsit de la comarca de Manacor i d’Alcúdia-Inca. Un nivell de trànsit que depassa àmpliament la capacitat màxima de l’autopista actual, potser fins i tot si s’amplia a sis carrils. Una conseqüència aquesta d’ampliar l’actual autopista que, segons el PSM, suposaria, sumada a l'antiga carretera d’Inca, paral·lela i molt propera, una infraestructura de ciment gegantina, totalment desproporcionada i impròpia  d’una illa de les dimensions de Mallorca.

El PSM denuncia que sembla que és precisament això el que cerquen PP i UM: fer imprescindibles obres colossals, de gran pressupost, amb gran consum de territori substituint-lo per asfalt, ciment i grava.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: