"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/09/2007

Pere Sampol plantejarà al Senat l'equiparació del plus d'insularitat dels funcionaris de Balears al de Canàries

El senador autonòmic, que ha fet l'anunci després de reunir-se amb els representants sindicals de la Mesa de l'Administració Pública, argumenta que el cost de la vida a les Illes Balears és major que a la resta de l'estat. Sampol demana "coherència" a la resta de forces polítiques, que ja han donat suport "verbal" a la demandaEl senador autonòmic Pere Sampol presentarà els pròxims dies una moció a la cambra alta espanyola perquè el Govern de l'Estat equipari els complements per insularitat que s'apliquen als funcionaris residents a les Illes Balears amb el plus que reben els treballadors de l'Administració pública residents a les Illes Canàries. Sampol ha avançat que, si aquesta moció no es pogués tramitar abans de la dissolució de les Corts Generals, presentarà una esmena als Pressuposts Generals de l'Estat.

El senador ha fet l'anunci després de reunir-se amb els representants sindicals de la Mesa de l'Administració Pública. Pere Sampol ha recordat que aquesta reivindicació històrica dels sindicats ha aconseguit el suport "verbal" de la pràctica totalitat dels partits polítics amb representació parlamentària. "Ara esper que la resta de partits siguin coherents i compleixin la seva paraula donant suport a aquesta moció", ha dit.

Sampol ha argumentat que, a banda de les raons objectives d'insularitat i llunyania de la península que equiparen la situació de les Illes Balears a la de les Illes Canàries i Ceuta i Melilla, "en el nostre cas hi ha una altra raó que justifica aquesta demanda, i és que el cost de la vida és major a les Balears". El senador ha explicat que "en els darrers cinc anys, el nivell de vida ha pujat més d'un 17% a les Illes Balears, mentre l'increment no ha arribat al 13% a les Canàries. Els ciutadans balears han perdut fins un 40% del seu poder adquisitiu". L'equiparació del plus d'insularitat està quantificada en un total de 14 milions d'euros.

Per la seva banda, el coordinador de la Mesa de l'Administració Pública i representant de CCOO, Javier Luna, ha agraït el suport de Pere Sampol a la reivindicació sindical, i ha afegit: "els partits polítics han de ser valents i començar a complir les seves promeses".

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: