"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/09/2007

Pere Sampol proposarà que el Govern de l'Estat també apliqui el descompte per a residents als no comunitaris

El senador autonòmic ha anunciat aquesta iniciativa després de reunir-se amb representants de la Federació Casa Argentina BalearEl senador autonòmic Pere Sampol presentarà els pròxims dies una iniciativa parlamentària perquè el Govern de l'Estat possibiliti l'aplicació del descompte per a residents en els viatges aeris entre les Illes i la Península a tots els ciutadans que viuen al nostre país. Actualment només hi tenen dret els ciutadans de la Unió Europea. D'aquesta manera, Sampol traslladarà al Senat una de les principals reivindicacions de la comunitat argentina de les Illes Balears.

El senador ha anunciat aquesta proposta després de reunir-se amb els representants de la Federació Casa Argentina Balear. Pere Sampol considera que l'aplicació del descompte per a residents als ciutadans no comunitaris que viuen i treballen a les Illes és una qüestió "de justícia", ja que "són persones que paguen els mateixos impostos i tenen els mateixos deures que la resta, i per tant han de tenir també els mateixos drets". El senador espera que pròximament el Govern espanyol emprengui les modificacions normatives que permetin aquesta equiparació de drets.

Per la seva banda, el president de la Federació Casa Argentina Balear, Jorge Mandado, ha explicat que aquesta és una qüestió que ja fa temps que els preocupa. I ha destacat que, per exemple, el fet que a les Balears no hi hagi consulat argentí implica que, per fer determinats tràmits, com ara la renovació del passaport, els ciutadans d'aquesta nacionalitat s'han de desplaçar a Barcelona sistemàticament, amb la consegüent despesa.

La Federació Casa Argentina Balear agrupa 12 associacions argentines de Mallorca, una de Menorca i una altra d'Eivissa.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: