"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 28/08/2007

El BLOC demana responsabilitats al Govern de l’Estat sobre el cas de discriminació lingüística patit per Saïda Saddouki

El senador Pere Sampol demanarà explicacions al Ministre Rubalcaba i el portaveu del BLOC, Biel Barceló, demanarà la compareixença al Parlament de Ramon SociasEl BLOC per Mallorca qualifica de molt greus els fets denunciats per l’Oficina de Drets Lingüísitcs de l’Obra Cultural Balear segons els quals els passats 16 i 17 d'agost la ciutadana Saïda Saddouki fou vexada i discriminada per un agent i un capità de la Guàrdia Civil pel fet d’utilitzar la llengua pròpia de les Illes Balears. Des del BLOC consideren imprescindible que el Govern de l’Estat investigui aquest fets i, en cas de confirmar-se aquestes greus acusacions, que s’emprenguin les accions pertinents per depurar responsabilitats.

Així, Biel Barceló, portaveu del BLOC al Parlament de les Illes Balears, demanarà que el Delegat del Govern espanyol, Ramon Socias, comparegui davant el Parlament per donar compte dels fets i per explicar les accions que durà a terme els seu departament al respecte. En aquest sentit, Barceló considera que “no es pot permetre que uns fets tan lamentables com els denunciats per Saïda Saddouki i l’OCB quedin impunes. No hem d’oblidar que estam parlant d’uns funcionaris públics. És del tot necessari que s’aclareixin aquests fets i per això s’ha d’actuar amb rapidesa i contundència. Estic convençut que el senyor Socias serà el primer interessat en voler aclarir-ho i donar les explicacions pertinents al Parlament i al ciutadans de les Illes Balears”.

Per la seva part, el senador autonòmic, Pere Sampol, demanarà explicacions al Ministre d’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, sobre l’actuació dels dos agents de la Guàrdia Civil. Segons Sampol, “no és la primera vegada que ens trobam davant d’un cas d’aquestes característiques que impliquen a membres dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat. És fa del tot necessari que el Ministeri de l’Interior prengui les accions pertinents per garantir que fets com aquests no es tornin a produir”.
ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: