"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 29/08/2003

El PSM considera que la supressi贸 del conveni entre la Conselleria d鈥橝gricultura i la Uni贸 de Cooperatives seria molt negatiu per al sector agrari de les Illes Balears

El PSM considera que la supressi贸 del conveni de col路laboraci贸 entre la Conselleria d鈥橝gricultura, Ramaderia i Pesca i la Uni贸 de Cooperatives Agr脿ries de Balears (UCABAL) seria una not铆cia molt negativa per al sector agrari de les Illes Balears. En aquest sentit, els nacionalistes opinen que s鈥檋a de tenir en compte que les cooperatives integren la majoria dels agricultors de les Illes Balears i que aquestes duen a terme activitats imprescindibles (subministres, comercialitzaci贸,...) per al manteniment del sector agrari.

Segons el PSM, sembla que l鈥檕rientaci贸 del nou Conseller d鈥橝gricultura i del seu equip est脿 煤nicament dirigida a la defensa d鈥檌nteressos molt concrets, representats per diversos comercials d鈥橝SAJA, i absolutament en contra del sector.

El PSM recorda que el conveni de col路laboraci贸 entre la Conselleria d鈥橝gricultura i la UCABAL va ser iniciat per primera vegada en temps del conseller Josep Cardona, del PP, i va ser mantingut pels consellers Joan Mayol i Mateu Morro. En aquest sentit, els nacionalistes opinen que l鈥檃ctual conseller, Tom脿s de Villanueva Cort茅s, est脿 tirant per terra mesures que altres sectors del PP, m茅s moderats, havien considerat positives.

El PSM dur脿 al parlament aquesta q眉esti贸 que, com les referides a la situaci贸 del sector lleter, han provocat la indignaci贸 i l鈥檈stupefacci贸 dels m茅s diversos sectors relacionats amb el sector primari.

Amb tot, els nacionalistes consideren que la signatura del conveni entre la Conselleria d鈥橝gricultura i la UCABAL tan sols significa mantenir el que ja existia. El PSM considera que en aquests moments, el sector agrari necessita un pla de suport a les cooperatives amb una l铆nia d鈥檃judes per inversions, millores en les ger猫ncies, suport a la comercialitzaci贸 dels productes agroalimentaris i suport als processos d鈥檌ntegraci贸 i d鈥檜ni贸 de cooperatives.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: