"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/07/2007

El PSM demana al Consell de Mallorca la caducitat de l’expedient d’interès general del camp de golf de Son Verí (Marratxí)

Els nacionalistes han fet aquesta petició després que l’empresa Golf de Son Verí SA hagi sol•licitat un cabdal d’aigua per a reg del camp de golfEl grup del PSM de Marratxí ha demanat a la Comissió Insular d’Urbanisme del Consell de Mallorca (CIUM) la caducitat de l’expedient de l’interès general del camp de golf de Son Verí, al municipi de Marratxí. Els nacionalistes han presentat aquesta sol•licitud després d'anunciar-se al BOIB del 7 de juliol que l’empresa Golf de Son Verí SA ha demanat novament un cabdal d’aigua per a reg del camp de golf.

Joan Francesc Canyelles, portaveu del PSM a l'Ajuntament de Marratxí, explica que “la sol•licitud del camp de golf de Son Verí, de principis dels anys noranta, no ha estat executat. En aquest anys, la situació urbanística i la proliferació de camps de golfs fa innecessari la construcció de nous camps de golfs i, per descomptat, la seva consideració d’interès general”. Per la seva banda, Antoni Alorda, diputat al Parlament de les Illes Balears, recorda que "el febrer del 2007 el grup de consellers del PSM ja va demanar l'arxiu de l'expedient a la CIUM perquè feia 10 anys que esperàvem la presentació de documents"."De fet", continua Alorda, "la darrera vegada que l'expedient va anar a la CIUM va ser el febrer del 1997".

Així mateix, els nacionalistes consideren que la pressió urbanística que pateix Mallorca fa desaconsellable la construcció de nous camps de golf i anuncien que l'agrupació del PSM de Marratxí presentarà al•legacions davant la direcció general del Recursos Hídrics per tal de que es denegui la concessió d'aigua depurada per al reg del camp de golf. En aquest sentit, des del PSM es posa de manifest que la construcció dels camps de golf representa un consum de territori desmesurat i completament innecessari, més quan l’oferta de camps de golf actual està sobredimensionada. Els nacionalistes també apunten que els camps de golf suposen un impacte negatiu sobre el paisatge, banalitzant-lo i contribuïnt a la percepció de l’illa com un immens decorat turístic.

A més, des del PSM recorden que els estudis científics preveuen, en un termini molt curt, un canvi de clima mundial per mor dels abusos dels recursos naturals i que els efectes dels camps de golf en zones de clima mediterrani, són molt negatius per l’abús de recursos naturals escassos, com l’aigua.

Finalment, els nacionalistes al•leguen que les necessitats d’aigua depurada del reg agrícola i per les necessitats d’equilibri mediambiental no estan avui satisfetes a Mallorca. El PSM recorda que aquests són usos prioritaris sobre el reg de la gespa dels camps de golf.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: