"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/08/2003

El PSM demana a l’Estat espanyol que hi dediqui el 0’7% del PIB a projectes de solidaritat internacional

El PSM ha demanat a l’Estat espanyol que hi dediqui el 0’7% del PIB a projectes de solidaritat internacional. Els nacionalistes han fet aquesta petició coincidint amb la commemoració el 31 d’Agost del Dia Internacional de la Solidaritat proclamat per Nacions Unides conscients que només quan les nacions, els pobles i els individus fonamentin les seves relacions en els ideals de solidaritat estarà la humanitat a raser de les guerres, es podran reduir les diferències entre pobres i rics i s’intensificarà el respecte de la dignitat i els drets humans.

El PSM recorda que Nacions Unides va demanar l’any 1960 que els països rics dediquessin com a mínim l’1% del seu Producte Interior Brut als països empobrits. Aquesta petició va ser reformulada l’any 1972 en el sentit que l’ajuda de caràcter oficial hauria de cobrir el 0’7% i la resta hauria de procedir d’organitzacions no governamentals o altres fonts particulars.

Els nacionalistes opinen, d’acord amb l’ONU, que si tothom complís aquesta recomanació, el volum total de l’ajuda seria suficient per eradicar la fam del món en un període de deu anys, a més de possibilitar condicions de desenvolupament en els països empobrits, suficients per tal d’invertir l’actual tendència que augmenta cada any la distància entre les rendes per càpita dels països rics i pobres. El Parlament espanyol va subscriure aquesta recomanació el desembre de 1987, més tard ratificada pel Senat, i va prendre el compromís d’augmentar significativament la contribució de l’Estat per assolir la xifra del 0’7% el més aviat possible. Però, lluny de la proposta de Nacions Unides, l’any 2000 destinà només el 0,22% del seu PIB per ajudes al desenvolupament.

El PSM considera que l’acord al qual arribaren els Quinze per elevar la mitjana de l’Ajuda Oficial al Desenvolupament de la Unió Europea al 0,39% l’any 2006 queda també molt juny del 0,7% fixat per Nacions Unides.

Per tot això, el PSM, basant-se en els principis de justícia internacional i responsabilitat solidària entre tots els pobles del món insta l’Estat espanyol a destinar el 0’7% del seu PIB a projectes de solidaritat internacional.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: