"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/07/2007

Biel Barceló, satisfet per la creació de l'Agencia Tributària Catalana, referma el compromís del Pacte de fer una llei d'Agència Balear

El portaveu parlamentari del BLOC-PSM critica la incoherència del PP que posa el crit en el cel per l'Agència Catalana quan l'Estatut de les Illes també ho preveuBiel Barceló, portaveu del grup parlamentari del Bloc per Mallorca-PSM-Els Verds, es mostra satisfet per l'aprovació al Parlament de Catalunya de la llei de creació de l'Agència Tributària Catalana tal com preveia el desplegament de l'Estatut català. En aquest sentit, Barceló assegura que "aquesta és una bona notícia i un interessant precedent que saludam amb satisfacció".

Aix√≠ mateix, el portaveu del BLOC critica l'actitud del Partit Popular que ha posat el crit al cel per l'aprovaci√≥ d'aquesta llei al Parlament de Catalunya i, fins i tot, han q√ľestionat la creaci√≥ de l'Ag√®ncia Tribut√†ria de les Illes Balears. En aquest sentit, Barcel√≥ recorda que "l'Estatut de les Illes Balears, aprovat amb els vots del PP, preveu la creaci√≥ de l'Ag√®ncia Tribut√†ria Balear " i apunta que "aquesta incoher√®ncia del PP respon a l'anticatalanisme dels populars".

Davant les crítiques del Partit Popular, Biel Barceló refermar el compromís del pacte de fer una llei d’Agència Tributària Balear i apunta que "l'Agència balear hauria d'aspirar a recaptar el 100% dels tributs de l'Estat a les Illes Balears". El portaveu del grup parlamentari BLOC-PSM considera que "aquest nou sistema de recaptació tributari serà més eficient que l'actual i, a més, servirà per augmentar l'autonomia política i econòmica de les Illes Balears".

Aix√≠ mateix, Barcel√≥ considera necess√†ria una revisi√≥ del sistema de finan√ßament auton√≤mic. En aquest sentit explica que "els ciutadans de les Illes Balears pagam m√©s del que rebem. La majoria dels impostos, els pagam directament a Madrid, a trav√©s de l'Agencia Tributaria del Estat. A les Illes Balears, nom√©s ens cedeixen una petita part dels impostos: 33% IRPF, 35% IVA, etc. L‚Äôestat recapta a les Illes Balears molt m√©s de la despesa i inversions que fa despr√©s a Balears. En concret la difer√®ncia entre all√≤ que pagam (8.435 milions d‚Äôeuros) i all√≤ que rebem (4.953) √©s de 3.264 milions (mig bili√≥ de les antigues pessetes). La difer√®ncia entre all√≤ que pagam i all√≤ que rebem √©s cada vegada m√©s gran: en nom√©s 8 anys, s‚Äôha doblat (de 1.600 milions a 3.200). Cada dia que passa, 9 milions d‚Äôeuros surten de Balears com a conseq√ľ√®ncia d‚Äôaquest injust sistema de finan√ßament".
Ě
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: