"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/05/2007

"No serà pel Bloc que no haurà majories progressistes", assegura Biel Barceló

Els dirigents del Bloc van fer una valoració dels resultats.MARISA GOÑI. PALMA.
www.diariodemallorca.es

"No serà pel Bloc que no haurà majories progressistes", va assegurar ahir el líder del Bloc, Biel Barceló, qui va comparèixer en roda de premsa al costat dels caps de llista d´aquesta formació a les principals institucions. Poc després es va desplaçar a l´a seu dels socialistes en el carrer Miracle, on ambdues formacions van tenir la seva "primera presa de contacte" per a analitzar resultats i plantejar possibilitats d´acords per a la governabilitat. L´únic acord en ferm arribat va ser el d´evitar les filtracions per a no posar en perill un possible pacte. En principi, el Bloc considera que el PSOE, com força més votada de l´esquerra, ha de dur la iniciativa en la negociació per a plantejar un acord a tres bandes, que inclogui al partit que té la clau de la governabilitat, UM i s´abordi conjuntament per a les tres institucions obertes: Govern, Consell i Cort, així com en els municipis més importants.

Segons Barceló, "el Bloc treballa para aconseguir el màxim de governs progressistes" sobre dues bases fonamentals: l´acord programàtic i que els governs reflecteixin la representació obtinguda per cada força. Per al Bloc resulta irrenunciable canviar les polítiques territorials i socials, la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció, així com millorar el finançament. Igual que Eberhard Grosske i Joana Lluïsa Mascaró, Barceló va admetre que hi ha elements que els distancien per a abordar un pacte amb UM, com el reglament del Consell, el Pla Territorial o el pla de carreteres, però confia en superar-los "com va ocórrer en 2003, quan es desclasificaron 99 urbanitzacions amb UM en el Consell". Al seu judici, la progresía "ha d´aprendre dels errors" d´aquesta etapa, com "els problemes de descoordinación, alguna deslleialtat i incompliments" i fixar un "acord precís i definit" de funcionament i accions.

Grosske va apuntar amb certa ironia que hi ha altre element que els uneix a UM, "les campanyes de difamación del PP, El Mundo i IB3. Munar ha estat la més damnificada".

Al seu judici, aquestes actuacions s´emmarquen en la maquinària del PP "per a reproduir-se en el poder i laminar tot el que olori a competència o adversari", amb l´objectiu de convertir-se "en el PRI de la política balear".


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: