"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 25/05/2007

El BLOC per Palma reafirma la seva proposta d´habitatges assequibles i denuncia la manca de sensibilitat social del govern del PP

L´Ajuntament només destina el 2,2% dels seus recursos a Serveis Socials i vol gastar-se en projectes estrella perfectament inútils una quantitat 27,5 vegades superior al pressupost de serveis socialsLa proposta d´habitatges assequibles del Bloc - 142 euros en lloguer i 90.000 euros en venda - no és cap utopia.

Comunitats com Euskadi promouen habitatges per preus semblants. A més, a Euskadi els habitatges protegits són el 33,33% del total dels construïts mentre que, a Balears, no arriba ni al 3%

El Bloc per Palma ha volgut celebrar la seva darrera roda de premsa davant l´edifici del carrer Brotad on el PP consent que famílies senceres amb infants visquin en condicions infrahumanes i amb un evident perill tal i com va demostrar l´incendi que, fa pocs dies, es va produir a l´edifici.

És molt significatiu que la despesa de Serveis Socials de l´Ajuntament de Palma sigui de 18,1 M d´euros, només el 2,2% dels recursos municipals totals, i que 180.000 euros sigui la quantitat total destinada per l´Ajuntament a subvencionar el lloguer de famílies econòmicament modestes.

Amb aquests recursos ridículs, és obvi que l´Ajuntament no pot afrontar ni una política d´habitatge suficient ni evitar situacions d´infrahabitatge com la del carrer Brotad, el Canòdrom, etc.

Aquesta avarícia en temes socials resulta encara més irritant si la posam en relació amb la facilitat amb la qual el PP tuda els doblers dels ciutadans. En efecte, el Partit t Popular ha presentat quatre grans projectes/estrella per a aquestes eleccions:

1 Palau de l´Òpera que ningú no necessita i valdrà 100 M d´euros
1 complexe esportiu i de lleure a les pedreres d´Establiments que tampoc no necessita ningú (legalment, les pedreres han de ser rehabilitades per les empreses explotadores amb cost 0 per a les institucions). Cost: 24 M d´euros
Soterrament d´1 km de la Via de Cintura: 12 M d´euros
Soterrament del Passeig maritim. Cost: 360 M d´euros
(No es comptabilitza el cost de les tres platges artificials promeses)
Total dels projectes estrella del PP: 496 M d´euros

És a dir:

27,5 vegades el Pressupost total dels Serveis Socials
120 vegades el que es gasta l´Ajuntament en el Servei d´Ajuda a Domicili
708 vegades el que es gasta l´Ajuntament en el Servei d´Educació d´Adults
2.480 vegades el que es gasta l´Ajuntament en subvencions al lloguer de les famíilies amb dificultats

Enfocat d´un altra manera, els ciutadans han de saber que, amb aquests 496 M d´euros que el PP vol tudar es podrien construir:

60 poliesportius de barri (120 M)
80 centres de dia (80)
80 unitats bĂ siques de salut (100 M)
10 biblioteques de districte (35 M)
50 biblioteques de barri (40 M)
50 centres culturals (50 M)
20 escoles (70 M)

El BLOC per Palma, en el seu missatge final de campanya, vol reiterar el seu compromĂ­s cap a les persones.

Les dificultats per adquirir un habitatge són de cada vegada més preocupants, els preus desorbitats dels lloguers i de la venda d’habitatge fan que molta de gent no pugui fer ús del dret universal de tenir un habitatge digne.

Per aquest motiu el BLOC per Palma treballarĂ  per garantir aquest dret fonamental i proposa

- lloguers de 142 euros mensuals i venda d’habitatges per 90.000 euros. Els habitatges de lloguer tendran la màxima prioritat.

Igualment,

es crearà un Parc Municipal d’Habitatges de Lloguer
S’establiran programes de compra d’habitatge de segona mà per incrementar el Parc Municipal d’habitatges de lloguer
S’establiran programes de col•laboració amb els propietaris per tal de fomentar la sortida al mercat en lloguer d’habitatges desocupats
Es reservaran habitatges de Protecció Oficial (HPO) en plantes baixes i primers pisos per a persones majors i/o amb minusvalues, en règim de lloguer
Es crearà un Registre Municipal d’Habitatges Buits
Es destinarà l’1 % del pressupost municipal per a l’adquisició de sòl
S’utilitzarà tot el sòl disponible per a HPO.

En aquest sentit, el BLOC es compromet amb el que reclama la ciutadania: més seguretat, més neteja, menys renous, millors serveis sanitaris, millor assistència social, més accessibilitat per a tothom... en definitiva, una major i millor qualitat de vida.
ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: