"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/05/2007

El BLOC vol redreçar la política de museus i convertir el patrimoni en un instrument de riquesa cultural i econòmica

Mascaró ha manifestat que "les infrastructures museístiques han de jugar un paper fonamental en la represa de la nostra austoestima cultural tan malmenada pels governs d’aquests darrers quatre anys.El Bloc vol redreçar la política de museus i convertir el patrimoni en un instrument de riquesa cultural i econòmica; així ho han explicat aquest matí en roda de premsa davant el Museu de Mallorca la candidata del BLOC a la presidència del Consell, Joana Lluïsa Mascaró, i el número quatre de la candidatura insular, Joan Lladó.

Mascaró ha manifestat que "les infrastructures museístiques han de jugar un paper fonamental en la represa de la nostra austoestima cultural tan malmenada pels governs d’aquests darrers quatre anys. En aquest sentit la primera tasca que el BLOC portarà endavant és que cada administració assumeixi allò que li marca la llei i posar així els museus a l’agenda política durant tot l’any".

Els candidats del BLOC han explicat les seves propostes que consisteixen en:

- Impulsar la creació del Museu marítim, per protegir, conservar, estudiar i divulgar el patrimoni naval.

- Crear el Museu de la Ciència i de la Tècnica per fomentar el coneixement i la difusió de la ciència i la tècnica a la nostra societat.

- Valorarem amb els agents socials, professionals i acadèmics pertinents (especialment la UIB) la possibilitat d’impulsar un Museu d’Història de les Illes Balears.

- Revitalitzarem l’Arxiu del So i Imatge per tal que es convertesquin en dipositaris del patrimoni històric visual de Mallorca.

- Dotarem de manera adientment les infrastructures, personal i mitjans.

- Aplicarem un pla de millora de l’accessibilitat als espais culturals i de mesures que facilita l’accés als diferents recursos culturals de les persones amb dèficits sensorials.

- Impulsarem estratègies per a fidelització i creació de nous públics.

- Traspàs de la gestió del Museu de Mallorca al Consell.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: