"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/05/2007

El BLOC per Palma presenta les seves mesures per convertir Palma en una ciutat accessible per a tothom

El BLOC per Palma presenta les mesures bàsiques que faran de Palma una ciutat integralment accessibleAquesta coalició electoral, presentà la setmana passada el seu model de ciutat; una ciutat més amable, més habitable, més neta, i en definitiva més còmoda, i això suposa, entre altres coses, fer un esforç important en la supressió de barreres arquitectòniques, per tal que anar a peu per Palma no sigui una carrera d’obstacles.

Palma és una ciutat plena de dificultats i que no funciona per a les persones amb mobilitat reduïda. Moltes voravies no estan dissenyades per passar-hi cotxets d’infant, cadires de rodes o simples carretons de fer la compra (les amplades no són suficients, hi ha desnivells considerables, les voreres són massa altes, etc). Quan anam per la voravia ens trobam també amb obstacles que impedeixen el pas, com els pals de corrent o telèfon, papereres, cotxes aparcats....

I per si tot això no fos poc, les noves construccions que ha fet l’administració pública també tenen les seves barreres: els ascensors del reformat Teatre Principal són massa petits per les cadires de rodes, al metro nou hi ha massa distància entre el vagó i l’andana, quedant una encletxa enmig on les rodes s’hi queden encastades, i al nou velòdrom no hi ha ascensor ni rampa per poder baixar a peu de pista.

Davant aquesta situació, el BLOC per Palma aposta per convertir la ciutat en modèlica per als residents i els turistes amb discapacitats en base, entre d’altres, a les següents mesures:

1. Es farà un Pla municipal d’Accessibilitat Integral; en línia amb el disseny universal, que contemplarà els àmbits de l’urbanisme, l’edificació, el transport i la comunicació sensorial i la senyalització. Aquest pla afectarà el PGOU i altres disposicions, introduint les modificacions que siguin necessàries. Per a l’aplicació concreta i efectiva del Pla es crearà una plaça d’inspector tècnic en accessibilitat.

2. Es reformaran i/o adaptaran tots els edificis i dependències municipals per tal de complir la normativa vigent sobre accessibilitat.

3. S’adoptaran mesures per a l’exigència del compliment de la legalitat sobre supressió de barreres arquitectòniques en l’atorgament de noves llicències d’obertura, obra i activitat de serveis sanitaris i centres educatius, així com també qualsevol promoció de construcció o edificació privada o pública.

4. Sistematització de la instal•lació i manteniment de semàfors amb acústica.

5. Increment del nombre de places d’aparcament públic reservades a persones amb discapacitats físiques.

6. Es dissenyaran i posaran en marxa iniciatives per donar suport als turistes amb mobilitat reduïda.

7. Es facilitarà des de les oficines municipals d’informació turística informació sobre establiments i activitats accessibles.

8. S’instal•laran serveis sanitaris públics accessibles a zones estratègiques de la ciutat.

9. S’adequaran les platges de Palma suprimint-ne les barreres arquitectòniques i posant-hi els mecanismes necessaris per a que les persones amb discapacitat hi puguin accedir amb igualtat de condicions que la resta de la població.

Els candidats Eberhard Grosske i Nanda Ramon destaquen la importància d’acostar l’administració a la ciutadania, i amb aquesta finalitat, proposen que l’Ajuntament editi en braille la informació pública.

A més d’aquestes mesures el BLOC per Palma es compromet també a millorar el transport públic accessible:

- Instal•lant més plataformes en les parades del bus per així possibilitar que els autobusos amb rampa puguin esser utilitzats pel col•lectiu de persones amb discapacitat física.
- Adequació de tots els autobusos amb plataformes i informació sonora i visual. Compromís de no adquirir cap vehicle destinat al transport públic que no sigui accessible
- Parades d’autobusos amb informació en braille, sonora i visual, i adequació de la flota d’eurotaxis.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: