"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 14/05/2007

El BLOC vol connectar el sector agr铆cola amb l麓hoteler i millorar la comercialitzaci贸 dels productes de la terra

Els candidats del BLOC a la presid猫ncia del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca, Biel Barcel贸 i Joana Llu茂sa Mascar贸, han presentat aquest mat铆 en roda de premsa algunes de les propostes de la coalici贸 per tal de revitalitzar el sector agroalimenari de les Illes Balears.Els candidats del BLOC a la presid猫ncia del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca, Biel Barcel贸 i Joana Llu茂sa Mascar贸, han presentat aquest mat铆 en roda de premsa algunes de les propostes de la coalici贸 per tal de revitalitzar el sector agroalimenari de les Illes Balears. La roda del BLOC s麓ha realitzat al terme municipal de Santa maria, concretament a una vinya de la varietat aut貌ctona manto negro, que serveix per fer un vi de qualitat de la DO Binissalem. Segons ha explicat Barcel贸, "aquest vi de qualitat ens serveix com a exemple per explicar la nostra proposta per la promoci贸 dels productes mallorquins i del sector agroalimentari de les Balears".

El candidat del BLOC a la presid猫ncia del Govern ha posat de manifest que "a les Illes Balears tenim productes agroalimentaris de qualitat: oli, vi, taronges, patates, fruits secs, embotit, etc. Aquestes produccions no poden competir en quantitat ni en preu amb altres que venen de fora, per貌 si que ho poden fer en termes de qualitat. A pesar d鈥檃questa alta qualitat, moltes vegades els 茅s dif铆cil entrar en els grans circuits de distribuci贸 de les grans cadenes comercials i del sector tur铆stic i hoteler de la nostra illa: els m茅s de 12 milions de visitats anuals, s贸n una oportunitat per al sector agroalimentari de les Illes Balears".

Biel Barcel贸 ha posat com a exemple d鈥檃ix貌 es el sector del vi. "Nom茅s un 7% de tot el vi que es consumeix a les Illes Balears 茅s de vins del nostre arxip猫lag", ha explicat Barcel贸, "es tracta de corregir aquesta situaci贸. Per aix貌 feim un seguit de propostes".

Per la seva banda, la candidata al Consell i n煤mero dos al Parlament, Joana Llu茂sa Mascar贸 ha explicat les propostes del BLOC que consisteixen en:

Millora de comercialitzaci贸 dels nostres productes. Els productes agroalimentaris han d鈥檈ntrar en el circuit comercial de les grans cadenes de distribuci贸. Tamb茅 cal continuar donant ajudes per disminuir els costos de producci贸 del sector, per tal de ser m茅s competitius i poder superar el greuge de la insularitat.

Connexi贸 del sector agr铆cola amb l鈥檋oteler. Signatura de convenis entre les grans cadenes hoteleres i de distribuci贸 i els productors mallorquins, per tal de que s鈥檕fereixin, de manera habitual, productes d鈥檃qu铆.

Continuar amb la l铆nia de potenciaci贸 de denominacions de qualitat. Oli de Mallorca, Sobrassada de Mallorca, Ensa茂mada de Mallorca, DO Binissalem, Pla i Llevant, etc.

Finalment, Joana Llu茂sa Mascar贸 ha recordat que les denominacions de qualitat (Denominacions d鈥橭rigen i les Indicacions Geogr脿fiques Protegides) s贸n els 煤nics est脿ndards de qualitat reconeguts a nivell europeu.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: