"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 12/05/2007

El BLOC aposta per un interculturalisme enriquidor que asseguri la cohesi贸 social

Sense uns mecanismes d鈥檌ntegraci贸 adequada, aquest gran increment d鈥檌mmigrants podria arribar a afectar la cohesi贸 de la societat del futur i existiria un perill real de fractura social i de fragmentaci贸 de les comunitats culturals i ling眉铆stiquesL麓actuaci贸 de les institucions p煤bliques i de la societat en el seu conjunt ha d麓anar dirigida a transformar el multiculturalisme en un interculturalisme enriquidor i que asseguri la cohesi贸 social. Mallorca 茅s una terra oberta, d鈥檃collida, i ho ha de continuar sent.

Sense uns mecanismes d鈥檌ntegraci贸 adequada, aquest gran increment d鈥檌mmigrants podria arribar a afectar la cohesi贸 de la societat del futur i existiria un perill real de fractura social i de fragmentaci贸 de les comunitats culturals i ling眉铆stiques. 脡s a dir, es tracta de reconduir l鈥檃ctual situaci贸 de multiculturalisme, que podria derivar cap a la coexist猫ncia de grup culturals diversos i a茂llats amb poca comunicaci贸 entre ells.

脡s necessari pactar un model racional i coherent d鈥檌ntegraci贸 i d鈥檌nterculturalitat i exigir la col鈥aboraci贸 de l鈥橢stat per poder comptar amb els recursos i les compet猫ncies adequades i poder establir una pol铆tica pr貌pia d鈥檌mmigraci贸 i d鈥檌ntegraci贸.

El Govern Balear ha fet tot el contrari: el 15% de l鈥檃lumnat de les Illes Balears 茅s d鈥檕rigen estranger. La pol铆tica del Govern ha estat concentrar aquest alumnat en ghettos i la xarxa de titularitat p煤blica n鈥檋a hagut d鈥檃ssumir quasi en exclusiva l鈥檈scolaritzaci贸. Els centres p煤blics concentren el 81% de l鈥檃lumnat estranger. (Font: Anuari de l鈥橢ducaci贸 2005).

El model d鈥檌nterculturalitat que proposa el BLOC te dues vessants:

-Garantir els Drets Humans per a tots. S鈥檋a de garantir per a tots els residents de les Illes Balears, independentment d鈥檕n hagin nascut. Habitatge digne, educaci贸, sanitat, assist猫ncia social.

Per aquest motiu, cal incrementar els recursos p煤blics destinats a habitatge, educaci贸, sanitat, etc. Figures com la del mediador cultural a les escoles i professors de suport, s鈥檋an de potenciar

-Els Drets Civils s鈥檋an de pactar entre tots. Els principis b脿sics de la nostra societat, no s鈥檋an de veure alterats. Aix貌 vol dir, que els nouvinguts han de respectar el nostre sentit avan莽at de la democr脿cia, la plena igualtat home/dona, el car脿cter laic de la nostra societat i s鈥檋an de sentir compromesos amb la nostra llengua i cultura pr貌pia.

Com m茅s cohesionada i intercultural sigui la nostra societat, millor ser脿 el nostre futur.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: