"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 09/05/2007

El BLOC diu que el PP es mostra tal com 茅s en el boicot a la reserva marina de Llevant

El Bloc tamb茅 lamenta l鈥檃ctuaci贸 unilateral del Ministeri i aposta pel consensEl Bloc per Mallorca afirma que la pol猫mica sobre la reserva marina del Llevant mostra que el Govern de les Illes Balears s鈥檕posa sistem脿ticament a la protecci贸 efectiva dels espais naturals i continua practicant la intoxicaci贸 i la desinformaci贸 per predisposar els ciutadans, en especial els m茅s afectats, en contra de la protecci贸. En aquest sentit, afirmen que ara la Consellera Moner est脿 m茅s interessada en atacar el Govern de l鈥橢stat que no en resoldre la q眉esti贸 al gust de tots.

El Bloc recorda que la declaraci贸 de reserva marina va ser una iniciativa de la confraria de pescadors de Cala Rajada i, per tant, dels propis pescadors de la zona, i que els estudis per a la declaraci贸 estaven molt avan莽ats l鈥檃ny 2003. Per aix貌, retreu al Govern que hagi enredat tant per interessos partidistes i hagi estat incapa莽 de coordinar la declaraci贸 de la reserva de les aig眉es interiors (compet猫ncia del Govern) amb la d鈥檃ig眉es exteriors (compet猫ncia de l鈥橢stat), quan, a parer dels nacionalistes d鈥檈squerra, era imprescindible mantenir els mateixos criteris en una declaraci贸 conjunta.

Per altra banda, el Bloc tamb茅 lamenta la manca d鈥檌nformaci贸 i di脿leg per part del Ministeri, aix铆 com l鈥檌ncomprensible retard de la declaraci贸, esperant fins al per铆ode preelectoral. El Bloc recorda al Ministeri que la falta de consens entre tots els interessos en joc, a m茅s de resultar socialment inconvenient, posa en perill l鈥檈fic脿cia real de la declaraci贸 ja que, perqu猫 sigui realment efectiva, 茅s molt convenient la implicaci贸 dels usuaris afectats.

El Bloc considera imprescindible assolir el consens i fer compatible la conservaci贸 amb les activitats escaients, garantint, en tot cas, la funci贸 que ha de tenir la reserva de preservar l鈥檈cosistema i evitar la sobreexplotaci贸.

En aquest sentit, el Bloc considera que dir reserva marina a una declaraci贸 formal sense conseq眉猫ncies 茅s un brindis al sol de caire electoralista, en la l铆nia del que significa la LECO que nom茅s es va aprovar per 鈥渇er veure鈥 que es protegeix, per貌 eludint mesures de protecci贸 efectives, i per crear figures 鈥渁uton貌miques鈥 sense les conseq眉猫ncies que s鈥檈xigeixen per a l鈥檋omologaci贸 com espais protegits a nivell internacional. El Bloc considera ins貌lit a Occident, un esc脿ndol, que al final de la legislatura hi hagi menys espai protegit en un sentit estricte que en el principi. En aquesta l铆nia, pensen que ara resulta congruent que el Govern del PP anunci茂 que impugnar脿 una reserva marina declarada per l鈥橢stat i posa en evid猫ncia la falsedat del discurs proteccionista que pret茅n transmetre Jaume Font i el gabinet de propaganda del Govern, demostrant que no hi ha hagut cap intenci贸 d鈥檈ntesa per crear una veritable reserva marina a Llevant de com煤 acord amb l鈥橢stat i amb el consens de tots els sectors implicats.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: