"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 12/04/2007

El BLOC proposa la creaci贸 d鈥檜n organisme coordini l鈥檃ctuaci贸 institucional de recuperaci贸 de la mem貌ria hist貌rica i d鈥檃ssist猫ncia a v铆ctimes i familiars

A Palma, el BLOC demana honorar la figura d鈥橢mili Darder i la retirada o identificaci贸 de la simbologia franquista encara existentEl BLOC ha presentat aquest mat铆 en roda de premsa la seves propostes sobre la recuperaci贸 de la Mem貌ria Hist貌rica. A la roda de premsa eren presents, entre d鈥檃ltres, el candidat del BLOC a la presid猫ncia del Govern, Gabriel Barcel贸, la candidata al Consell, Joana Llu茂sa Mascar贸, i el cap de llista del Bloc per Palma, Eberhard Grosske.

Gabriel Barcel贸, candidat del BLOC a la presid猫ncia del Govern, ha manifestat que 鈥渓a recuperaci贸 de la mem貌ria hist貌rica ha de partir dels principis de Veritat, Just铆cia i Reparaci贸, proclamats per les Nacions Unides. Les administracions han de condemnar de manera clara i contundent el cop d鈥檈stat i la dictadura franquista, recuperar i identificar les restes de les persones assassinades i desaparegudes, esborrar de les nostres ciutats i pobles la simbologia franquista, impulsar la tasca de recollida d鈥檌nformaci贸 sobre la repressi贸, i identificar i assenyalar els llocs m茅s rellevants perqu猫 no s鈥檕blidi el nostre passat. Nom茅s aix铆 podrem parlar de vertadera democr脿cia鈥.

Una de les propostes que presenta el BLOC 茅s la creaci贸 d鈥檜n organisme auton貌mic que coordini tota l鈥檃ctuaci贸 institucional de recuperaci贸 de la mem貌ria hist貌rica i d鈥檃ssist猫ncia a les v铆ctimes i als seus familiars. Des del BLOC tamb茅 aposten per la col鈥aboraci贸 amb les entitats ciutadanes que treballen en la recuperaci贸 de la mem貌ria hist貌rica i consideren oport煤 crear un 貌rgan de participaci贸 (amb pres猫ncia de la societat civil, de la UIB i de col鈥ectius com historiadors, educadors o juristes) que faci un seguiment de la pol铆tica de recuperaci贸 de la mem貌ria hist貌rica.

Per la seva banda, el cap de llista del BLOC per Palma, Eberhard Grosske, ha explicat algunes de les propostes de la coalici贸 a nivell municipal entre les quals es troba la retirada o identificaci贸 de la simbologia franquista encara existent. El BLOC per Palma tamb茅 proposa commemorar el 24 de febrer, dia en qu猫 varen ser afusellats al cementeri de Palma Emili Darder, Antoni Mateu, Antoni Maria Ques i Alexandre Jaume, i fer d鈥檃questa data un record d鈥檃quests m脿rtirs il鈥ustres, per貌 tamb茅 per a la reivindicaci贸 dels m茅s de 3.000 morts i desapareguts durant la repressi贸 franquista. El BLOC per Palma tamb茅 proposa honorar la mem貌ria del batle Emili Darder.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: