"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 25/07/2003

ENE acusa d’incongruents Marí Tur i el PP en rebutjar declarar Festes d’Interès Cultural les Festes de la Terra i les ballades a pous i fonts

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) lamenta que en el ple d’ahir el Grup Popular al Consell d’Eivissa i Formentera rebutjàs la moció presentada pel Grup Progressista relativa a declarar Festes d’Interès Cultural (FIC) les ballades a pous i a fonts a Eivissa i a Formentera i les Festes de la Terra, el Vuit d’Agost a Eivissa i el Cinc d’Agost a Formentera.

Els nacionalistes i ecologistes eivissencs acusen Marí Tur i el PP de rompre el consens que s’havia aconseguit amb les entitats membres del Consell Assessor de Cultura Popular de les Pitiüses –Institut d’Estudis Eivissencs, Obra Cultural a Formentera, Federació de Colles de Ball Pagès i Arxiu de Cultura Popular- les quals van donar el seu vist-i-plau a la proposta de l’equip de govern progressista del Consell, el passat mes de maig. Com és lògic, aquest consell assessor pitiús es constituí després del balear i el moment de la seua constitució va impossibilitar que el Consell dugués aquest assumpte a ple, cosa que sí s’ha fet ara, encara que sigui des de l’oposició.

L’Entesa creu que la negativa del PP és més greu encara perquè el conseller de Patrimoni i portaveu del PP en aquest punt, Joan Marí Tur, va ser conseller de Cultura entre el 1991 i el 1995 i sempre s’ha omplert la boca de folklorisme; precisament, ara, tenia una nova oportunitat de demostrar el seu tant repetit amor a la nostra terra i la seua cultura. Els nacionalistes eivissencs no volen haver de pensar que la negativa ha sét només perquè la proposta partia de les files progressistes i que, més tard, la farà seua. Més bé, pareix una nova incongruència entre el que diuen membres del PP i la seua política cultural i patrimonial real.

ENE també creu lamentable que Marí Tur mescli les no justificades revisions dels Béns d’Interès Cultural (BIC) que anuncià amb la proposta de les FIC, per tal de desmerèixer l’aprovació de la proposta en boca de Fanny Tur.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: