"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 02/04/2007

El PSM demana la retirada immediata de les restes de l’autobús sinistrat a sa Calobra fa 15 dies

Les restes del bus sĂłn visibles des de la carretera i impressiona turistes i passatgersEl PSM demana la retirada immediata de les restes de l’autobús sinistrat a sa Calobra ara fa quinze dies. Els nacionalistes lamenten el tràgic accident provocà la mort del conductor i recorden que l’autobús sinistrat encara és visible des de la carretera. En aquest sentit, Antoni Alorda, diputat del PSM i portaveu dels nacionalistes al Consell de Mallorca, assegura que “és incomprensible que, a dia d’avui, encara no s’hagin retirat les restes del sinistre o, si més no, que aquestes s’hagin cobert amb una lona perquè la seva trista visió no impressioni als nombrosos visitants i turistes que diàriament passen per aquesta carretera, la majoria d’ells en autobús”.

Alorda, que ha visitat la zona sinistrada juntament amb Gabriel Vicens, membre de l’Executiva del PSM-Entesa Nacionalista, ha pogut comprovar in situ com són de nombrosos els turistes que s’aturen davant l’esborronador accident. Els dirigents nacionalistes expliquen que “hem parlat amb conductors d’autocars, guies turístics i visitants i ningú s’explica perquè encara es manté visible aquest sinistre. La preocupació entre el sector creix per moments perquè aviat començaran les vacances de Setmana Santa i aquesta carretera rebrà la visita de molts passatgers, no debades és una de les rutes turístiques més visitades d’Europa, i un dels reclams paisatgístics més importat de Mallorca. No s’entén com és possible que es gastin tants de milions en campanyes publicitàries i després ningú es preocupi d’evitar una visió que pot distorsionar la imatge que els visitants s’enduran de les nostres Illes”.

Pel que fa a la carretera de sa Calobra, el PSM creu que s’haurien d’establir torns de baixada i pujada. “Moltes vegades”, explica Gabriel Vicens, “són els mateixos conductors que, per mutu acord, estableixen aquests torns. Convendria parlar-ne amb el sector i regular-ho d’alguna manera”. Així mateix, els nacionalistes creuen que es podrien prendre altres mesures per millorar la circulació per aquesta carretera, com limitar la dimensió dels autocars que hi circulin. “També es podria estudiar la possibilitat de millorar el traçat de la carretera en alguns llocs molt concrets, com per exemple en el punt on es produir el lamentable accident”, proposa Vicens, “però sense ampliar ni reformar en essència la carretera, ja que aquest fet provocaria un gran impacte i una pèrdua de caracterització paisatgística d’un lloc tan emblemàtic de Mallorca”.
ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: