"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/03/2007

El BLOC presenta les seves propostes sobre model turístic

Un dels objectius prioritaris del BLOC és fomentar una economia diversificada i sostenible per a les Illes Balears i estructurar la societat de les Illes BalearsEl Bloc per Mallorca ha presentat aquest matí en roda de premsa la seves propostes sobre model turístic. En aquest sentit, Gabriel Barceló, secretari general del PSM i candidat del BLOC a la presidència del Govern ha afirmat que “un dels objectius prioritaris del BLOC és fomentar una economia diversificada i sostenible per a les Illes Balears i estructurar la societat de les Illes Balears. En aquest context, apostam perquè el turisme continuï essent un gran motor de l’economia de les Illes”.

Barceló apunta que “el primer desequilibri bàsic que genera l’actual model turísitc continua essent l’estacionalitat. Des del BLOC entenem que les polítiques de desestacionalització turísitca requereixen un tractament integral, sostingut i transversal, amb la implicació de totes les institucions i agents econòmics i socials, que plantegi la desestacionalització no tan sols des d’una
perspectiva sectorial”. En aquest aspecte, el cap de llista del BLOC critica “la manca de capacitat de negociació i concertació del Govern de Jaume Matas que ha fet impossible que s’arribàs a acords efectius en el camí de la lluita contra l’estacionalitat”.

El Bloc per Mallorca aposta per la reconversió turística front a l’expansió desmesurada del turisme residencial i proposa l’aprovació d’un Pla sectorial de reconversió turística. Segons Biel Barceló “els canvis d’ús dels establiments d’allotjament turístics en allotjaments d’ús residencial s’ha de fer des d’un punt de partida de planificació, que eviti qualsevol factor especulatiu ni que aquests es facin en perjudici dels drets socials i laborals”.

El BLOC també emprendrà accions encaminades a la millora de la qualificació de l’estructura ocupacional. En aquest sentit, Barceló afirma que “no és possible desestacionalitzar, reconvertir i millorar la productivitat i competitivitat sense una aposta clara per l’estabilitat laboral, la formació i la corresponent millora de les condicions de remuneració, de treball i de salut”.

Finalment, el BLOC proposa una regulació de l’oferta del “tot inclòs” que deixi clar uns estàndards de qualitat del servei, una clara definició del catàleg de serveis obligatoris i una limitació de places d’aquesta oferta a les zones turístiques on no existeixi una oferta extrahotelera consolidada.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: