"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/07/2003

ENE rebutja els canvis territorials que el PP vol incloure en la revisió del PTI

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) no comparteix de cap manera els criteris revisionistes que el PP i el president del Consell d’Eivissa i Formentera, Pere Palau, vol introduir en l’Avanç del PTI amb tal que la versió definitiva d’aquest document d’ordenació contempli la construcció de més ports esportius, de camps de golf i l’eliminació de l’inedificabilitat de les ANEI.

Des de l’ecologisme polític, l’Entesa creu que el model territorial sostenible que Eivissa necessita no passa precisament per ampliar ofertes complemetàries com els camps de golf i els ports esportius, sinó per una ordenació territorial sostenible i que primi la qualitat dels nostres espais protegits i del nostre paisatge. ENE recorda que la LEN va ser aprovada el 1991 i reformada el 1992 pel PP, a la baixa; des d’aquell moment, els criteris d’edificació als ANEI no havien estat revisats a la baixa, cosa que, onze anys més tard, torna a pretendre el PP, just quan la consciència ambientalista ha augmentat a Eivissa.

Per altra banda, els ecologistes i nacionalistes eivissencs mostren la seua preocupació perquè en matèria territorial, també, el PP i Palau volen potenciar la “regeneració” de platges. Com s’ha pogut demostrar en moltes ocasions, es tracta d’operacions molt complexes i que només es poden fer en casos molt justificats i només amb criteris ambientals. D’altra forma, ens trobarem amb casos, com és el cas del port de Sant Miquel i des Figueral, on les aigües de la riba han perdut el seu aspecte transparent tant atractiu pel nostre turisme, essent substituïdes per aigües de menor qualitat i demostrant els efectes perniciosos d’aquestes operacions tant costoses econòmica i ambientalment.

ENE esperarà que els canvis a nivell del PTI que el PP vol impulsar siguin publicats per estudiar-los i presentar les corresponents al·legacions amb tal de pressionar políticament per aconseguir una ordenació territorial d’Eivissa a llarg termini que contempli tots els punts de vista necessaris, més enllà dels criteris empresarials i de part dels propietaris de terrenys rústics.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: