"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 22/03/2007

El PSM reclama un canal m煤ltiple per garantir la recepci贸 d'emissions en catal脿

Els nacionalistes presenten un proposici贸 no de llei per tal d'instar el Govern a garantir les emissions dels canals de la CCRTV (TV3, 33-K3, 3/24 i C300, aix铆 com dels nous canals que, en llengua catalana, es puguin posar en marxa) a les Illes Balears.Tant bon punt comen莽aren les emissions de TV3 (d鈥檜na manera experimental l鈥檃ny 1983 i d鈥檜na forma regular a partir del 1984), un moviment c铆vic a les Illes Balears promogu茅 la instal鈥aci贸 de repetidors per tal de rebre la primera televisi贸 emesa 铆ntegrament en catal脿. Avui, 茅s indiscutible i evident la funci贸 normalitzadora que d鈥檃leshores en莽脿 ha suposat al nostre pa铆s.

La implantaci贸 de la TDT suposa un canvi molt profund en el panorama audiovisual i ha de permetre la recepci贸 de molts m茅s canals. Paradoxalment, mentre s鈥檌ncrementa l鈥檕ferta de canals en castell脿, es posen en perill la continu茂tat en la recepci贸 dels canals en llengua catalana.

La llei 3/1986, de 19 d鈥檃bril, de Normalitzaci贸 Ling眉铆stica a les Illes Balears, al seu article 30, preveu que el Govern de les Illes Balears far脿 les gestions necess脿ries per tal de facilitar la recepci贸 de les emissions de televisi贸 en llengua catalana dependents d鈥檃ltres Comunitats Aut貌nomes.

El 16 de desembre de 2005 es sign脿, entre el Govern de les Illes Balears i la Generalitat de Catalunya, un document de desenvolupament del conveni per a la recepci贸 rec铆proca de les televisions catalana i balear, en l鈥櫭爉bit dels respectius territoris, mitjan莽ant el qual el Govern de les Illes Balears es compromet a trobar un espai per emetre els programes de la Corporaci贸 Catalana de R脿dio i Televisi贸 (CCRTV) a les Illes Balears en format digital.

Aix铆 mateix, aquest conveni preveia un comprom铆s per part d鈥檃mbd贸s governs de presentar una proposta conjunta de regularitzaci贸 a la Direcci贸 General de Telecomunicacions del Ministeri d鈥橧nd煤stria.

Per tots aquests motius, el Grup Parlamentari PSM-Entesa Nacionalista presenta la seg眉ent

PROPOSICI脫 NO DE LLEI

El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears que garanteixi les emissions dels canals de la CCRTV (TV3, 33-K3, 3/24 i C300, aix铆 com dels nous canals que, en llengua catalana, es puguin posar en marxa) a les Illes Balears.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: