"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 22/03/2007

El PSM proposa a tots els grups del Consell de Mallorca presentar una moci贸 conjunta per evitar la urbanitzaci贸 de Muleta II (S贸ller)

El PSM recupera aix铆 una moci贸 ja presentada (i rebutjada) l鈥檃ny 2004, reptant PP i UM a ser conseq眉ents amb les recents declaracions en les que els dos partits es manifestaven a favor de protegir Muleta.El PSM ha convidat a tots els grups pol铆tics a presentar al proper ple del Consell de Mallorca una moci贸 conjunta per tal d鈥檌nstar l鈥檈quip de govern insular a redactar una norma territorial cautelar a fi de suspendre el planejament i la concessi贸 de llic猫ncies sobre els terrenys de la segona fase de la urbanitzaci贸 de Muleta, en el terme municipal de S贸ller, 鈥渋, si fos possible鈥, ha manifestat el portaveu dels nacionalistes al Consell de Mallorca, Antoni Alorda, 鈥渓鈥檌deal seria que al Ple, en comptes de la moci贸, hi pogu茅ssim dur ja la norma territorial cautelar鈥.

El PSM recupera aix铆 una moci贸 ja presentada (i rebutjada) l鈥檃ny 2004, reptant PP i UM a ser conseq眉ents amb les recents declaracions en les que els dos partits es manifestaven a favor de protegir Muleta. Segons Alorda, la manifestaci贸 de dia 17 reclama una resposta pol铆tica i protegir Muleta seria un gest molt adient.

El PSM lamenta que el PP no volgu茅s aprofitar el PORN de la Serra per protegir l鈥檈spai i que tamb茅 s鈥檋agi negat a suspendre el planejament municipal, per aix貌 tornaran provar la via del Pla Territorial de Mallorca. Al cap i a la fi, a parer d鈥橝lorda, 鈥渦na de les funcions b脿siques del PTM hauria de ser evitar la urbanitzaci贸 del s貌l no transformat en les zones de m茅s inter猫s, molt especialment en el litoral. No hi ha dubte que un d鈥檃quests indrets 茅s la zona de la urbanitzaci贸 de Muleta II, en plena Serra de Tramuntana鈥.

El portaveu nacionalista explica que 鈥渓a segona fase de la urbanitzaci贸 de Muleta, en la costa del municipi de S贸ller, no compta amb els serveis urban铆stics i, per tant, la classificaci贸 com a s貌l urb脿 dels terrenys que f茅u el planejament general de S贸ller l鈥檃ny 1981 茅s err貌nia. De fet, el Ple de l鈥檃juntament de S贸ller va sol鈥icitar formalment al Consell que el Pla Territorial proced铆s a la desclassificaci贸 de la urbanitzaci贸. Aix貌 no obstant, aquesta proposta de l鈥檃juntament de S贸ller no fou recollida en el PTM i el Ple del Consell, amb els vots de PP i UM, ha rebutjat les mocions i esmenes que en reivindicaven la protecci贸鈥. 鈥淭anmateix鈥, insisteix Alorda, 鈥渉an continuat les declaracions per part de tots els partits en sentit favorable a la protecci贸 i, per tant, no s鈥檈nt茅n que no es protegeixi una zona d鈥檜n tan alt inter猫s paisatg铆stic, ecol貌gic, hist貌ric i patrimonial com Muleta, un indret dels m茅s atractius de l鈥檌lla鈥.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: