"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/07/2003

L’Entesa mostra la seua preocupació pels canvis en la política cultural que es comencen a veure al Consell

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) ha pogut observar els primers canvis en la política cultural del Consell d’Eivissa i Formentera i mostra la seua preocupació no tant pels canvis en sí, sinó per la possible trascendència d’aquests.

L’equip de govern del PP del Consell ha aprovat en les bases que regulen el Premi 8 d’Agost, de recerca, la possibilitat que s’hi puguin presentar treballs en català i en castellà, tal com succeïa fins el 1999. Per a ENE, aquest fet significa una passa enrere respecte del període en el qual governà el Pacte perquè la mesura anava destinada a protegir la llengua que té una situació social més difícil: el català.

Els nacionalistes eivissencs entenen que el PP governa per majoria absoluta el Consell i que poden tirar endavant aquest canvi en les bases del premi i acceptar treballs en les dues llengües. Ara bé, la preocupació que l’Entesa mostra és que s’espera que aquesta mesura només s’apliqui en el plànol personal de la recerca –els treballs lliurats- i que no afecti la difusió del treball o treballs que el jurat consideri avinent publicar. Seria a prou greu que la difusió de les obres guanyadores es deixès de realitzar en exclusivament en català, la llengua d’aquesta terra i la que necessita d’una discriminació positiva.

Per tant, des d’ENE es demana a la nova consellera de Cultura, Carolina Torres, que deixi les bases del Premi 8 d’Agost en la mateixa situació en que es venien publicant des del 1999.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: