"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 11/07/2003

El PSM demana que les pol铆tiques socials i de treball del Consell de Mallorca tenguin rang de conselleria

El PSM demana que les pol铆tiques socials i de treball del Consell de Mallorca tenguin rang de conselleria. En aquest sentit, els nacionalistes demanen una major sensibilitat per a les pol铆tiques socials i de treball i posen de manifest la seva preocupaci贸 envers el d猫ficit social que es produir脿 en les pol铆tiques arrel del pacte PP-UM, que es materialitzen en la desaparici贸 de la Conselleria de Benestar Social, la reorganitzaci贸 interna dels Departaments del Consell de Mallorca i la creaci贸 de l鈥橧nstitut Mallorqu铆 d鈥橝fers Socials.

El PSM considera que la reorganitzaci贸 interna dels Departaments del Consell de Mallorca afecta, entre d鈥檃ltres, a FODESMA, fins ara servei que tenia per objectiu l鈥檈studi, la rehabilitaci贸, la conservaci贸 i promoci贸 del patrimoni de Mallorca, mitjan莽ant programes d鈥檈scoles taller, casals d鈥檕ficis i tallers d鈥檕cupaci贸 finan莽ats pel SOIB que potenciaven la formaci贸 de treballadors en atur en oficis relacionats amb el patrimoni o amb la natura. Segons els nacionalistes, el pas de FODESMA al Departament de Medi Ambient i la segregaci贸 del Departament de Promoci贸 Econ貌mica confirma la desfiguraci贸 de pol铆tiques de benestar social i la manca de suport al foment de l鈥檕cupaci贸 i el poc inter猫s per part de UM a donar resposta a les principals necessitats dels ciutadans en aquesta mat猫ria.

Per altra banda, el PSM afirma que les Illes Balears ser脿 la 煤nica comunitat aut貌noma que no incorporar脿 el departament o conselleria de Benestar Social en el seu organigrama, la qual cosa evidencia el rebuig i la poca preocupaci贸 envers les q眉estions m茅s 鈥渟ocials鈥. En aquest sentit, un dels principals arguments de la majoria (PP i UM) 茅s evitar les duplicitats en els serveis als ciutadans, per貌 el PSM q眉estiona que PP i UM no apliquin la mateixa l貌gica en aspectes que els poden donar un major r猫dit electoral, com 茅s l鈥橭ficina de la Ca莽a i la imminent creaci贸 de la Direcci贸 General de Ca莽a.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: