"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 06/03/2007

El BLOC per Mallorca es mostra preocupat per l’escorament del PP Balear cap a posicionaments propis de l’extrema dreta

Gabriel Barceló anima a tots els partits a fer un esforç per eradicar del discurs polític la crispació i la intransigènciaEl Bloc per Mallorca es mostra preocupat per l’escorament del PP Balear cap a posicionaments propis de l’extrema dreta. En aquest sentit, Gabriel Barceló, candidat del BLOC a la presidència del Govern, creu que “no és positiu que el partit majoritari al Parlament de les Illes Balears utilitzi constantment tots els mitjans que estan al seu abast per crear un clima de crispació política i de brega constant”.

Segons el candidat de la coalició formada pel PSM-Entesa Nacionalista i Esquerra Unida-Els Verds, “els casos de corrupció que afecten dirigents populars han minat la credibilitat del PP i del Govern de Jaume Matas i aquests, en comptes de reconèixer els errors i fer propòsit d’esmena, han optat per carregar amb duresa contra tothom: partits de l’oposició, entitats cíviques, societat civil, etc”. Barceló assegura que “si parlam en termes de rendibilitat electoral, l’eficàcia d’aquesta estratègia de crispació total que practica el PP és molt dubtosa, però si ens centram en el benestar de la societat i en la convivència ciutadana, aleshores l’aposta dels populars és nefasta: si hi ha alguna cosa que sobra en aquesta societat és crispació i intransigència. Pens sincerament que tots els partits hauríem de fer un esforç per eradicar-les del discurs polític”.

Així, Gabriel Barceló creu que l’artefacte explosiu i els atacs contra la CGT, les pintades homòfobes contra el Consell de la Joventut i d’altres accions violentes contra entitats, partits polítics o sindicats que s’han produït darrerament no són fruït de la casualitat. El candidat del BLOC a la presidència del Govern creu que “darrera d’aquestes accions, hi ha una clara influència de grupuscles radicals i d’alguns mitjans de comunicació afins a la dreta més extrema. El Govern de Jaume Matas subvenciona alguns d’aquests grups i dóna ales als radicals quan els dirigents populars es manifesten al costat d’alguns elements de l’extrema dreta”

Finalment, Barceló lamenta profundament que el Govern de Jaume Matas hagi implicat la televisió pública de les Illes Balears en aquesta estratègia de confrontació. En aquest sentit, el dirigent nacionalista assegura que “el programa IB Confidencial em va provocar tristesa i una gran vergonya aliena. La veritat, més que els companys de la plataforma Salvem La Real, que a aquestes alçades de la pel•lícula ja estan curats d’espant, em preocupa aquest Govern que ha perdut la decència i el respecte cap als ciutadans”.
ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: