"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 05/03/2007

El BLOC per Mallorca presenta 10 compromisos per a la igualtat real de dones i homes

Un dels objectius de la coalici贸 formada pel PSM-Entesa Nacionalista i Esquerra Unida-Els Verds 茅s reconvertir la Llei de la dona en una aut猫ntica Llei per a la igualtatEl Bloc per Mallorca ha presentat aquest mat铆 en roda de premsa 10 compromisos per a la igualtat real de dones i hores. A la roda de premsa eren presents Joana Llu茂sa Mascar贸, presidenta del PSM i portaveu dels nacionalistes al Parlament de les Illes Balears, Miquel 脌ngel Llauger, representant d鈥橢squerra Unida-Els Verds a la candidatura auton貌mica del Bloc per Mallorca, i Nanda Ramon, vicesecret脿ria general del PSM i n煤mero dos del Bloc per Palma.

Els 10 compromisos presentats pel BLOC s贸n els seg眉ents:

1. Reconvertir l鈥檃ctual Llei de la dona en una aut猫ntica Llei per a la igualtat de dones i homes amb el comprom铆s de dotaci贸 econ貌mica suficient per fer-la efectiva.

2. Creaci贸, a trav茅s de la llei, d鈥檜n fons auton貌mic de garanties de cobrament de la pensi贸 d鈥檃liments per a aquelles dones que no la cobrin i que estiguin en situaci贸 de necessitat social i/o laboral.

3. Incorporaci贸 de la transversalitat de g猫nere en totes les pol铆tiques I actuacions que duguem a terme des del Govern a totes les 脿rees, des de l鈥橴rbanisme fins a Serveis Socials.

4. Impulsar la coeducaci贸 en les activitats escolars i extraescolars.

5. Promoure la investigaci贸 i l鈥檃tenci贸 adequada a la salut espec铆fica de les dones al llarg de tota la seva vida.

6. Revitalitzar la labor de l鈥橧nstitut Balear de la Dona, convertint-lo en la instituci贸 realment garant i impulsora de la igualtat d鈥檕portunitats. Elaboraci贸 d鈥檜n nou Pla d鈥橧gualtat.

7. Pol铆tiques actives per al foment de l鈥檕cupaci贸 i mesures d鈥檃cci贸 positiva cap a les empreses per a evitar la discriminaci贸 directa o indirecta de les dones.

8. Ampliaci贸 de serveis socials de suport a les fam铆lies i de la xarxa d鈥檈scoletes infantils.

9. Mesures d鈥檃cci贸 positiva destinades a empreses que facilitin la flexibilitzaci贸 d鈥檋oraris tant per dones com per a homes per facilitar la conciliaci贸 de la vida familiar i laboral.

10. Increment dels recursos per combatre la viol猫ncia de g猫nere i aprovaci贸 d鈥檜n Protocol auton貌mic d鈥檃tenci贸 a la dona maltractada.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: