"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/07/2003

El PSM lamenta que les transferències en matèria de Serveis Socials i Seguretat Social es facin per lectura única

El PSM lamenta que l’Executiu de Jaume Mates hagi decidit ajornar, fins a l’1 de gener del 2004, la transferència en matèria de Serveis Socials i Seguretat Social que hauria d’haver fet efectiva l’atribució de competències al Consell de Mallorca el passat 30 de juny.

En el debat previ a l’aprovació de la Llei que ara es pretén modificar, el Partit Popular manifestà que el fet que el Consell de Mallorca assumís aquestes competències més tard que els altres dos Consells significaria que en aquestes illes hi hauria ciutadans de primera i ciutadans de segona. Pretén ara el PP fer efectives aquestes diferències?

Si bé és cert que pareixia més adequat que les competències arribessin al mateix temps a les tres illes, no és menys cert que tots els partits, excepció feta del PP, respectaren la decisió de les tres institucions insulars, i el Consell de Mallorca, presidit per UM, acordà la data de 30 de juny de 2003.

D’altra banda, l’ajornament d’aquestes transferències suposarà, també, ajornar la possibilitat de delegació de competències de serveis socials en els ajuntaments o mancomunitats i arribar més endavant en el procés d’acostament de serveis als ciutadans.

Segons els nacionalistes no hi cap argument nou que justifiqui l’ajornament de les transferències. Aquest fet només fa encara més evident la manca de sensibilitat en política social del pacte PP-UM


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: