"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 21/02/2007

El PSM reclama a l’Ajuntament d’Inca que compleixi l’acord d’erigir un monument a la memòria dels represaliats per la dictadura franquista

Antoni Rodríguez, regidor del PSM a l’Ajuntament d’Inca, recorda que “fa un any, a proposta de l’oposició, l’Ajuntament d’Inca va aprovar per unanimitat una moció en la qual es condemnava el cop d’Estat del 36 i es comprometia a sufragar i erigir un monument emblemàtic en memòria dels represaliats”.El PSM reclama a l’equip de govern de l’Ajuntament d’Inca que faci efectiu l’acord de Ple en el qual l’Ajuntament es comprometia a sufragar i erigir un monument emblemàtic “a la memòria de tots els qui varen ser executats, perseguits o represaliats per haver defensat la democràcia i un règim de llibertats enfront de la revolta militar de 1936 i la dictadura franquista, i a totes les víctimes de la Guerra Civil, entenent el consistori que l’indret més adequat a la nostra ciutat és la plaça d’Antoni Mateu, la qual porta el nom de qui fou batle a Inca durant la república i afusellat a Palma junt amb altres treballadors de la llibertat”.

Antoni Rodríguez, regidor del PSM a l’Ajuntament d’Inca recorda que “fa un any, a proposta de l’oposició, l’Ajuntament d’Inca va aprovar per unanimitat una moció en la qual es condemnava el cop d’Estat del 36 i es comprometia a sufragar i erigir un monument emblemàtic en memòria dels represaliats”. En el proper ple, el grup municipal del PSM instarà a l’equip de govern a complir l’acord unànime del Ple municipal.

El regidor nacionalista apunta que “el 24 de febrer d’enguany es commemora el 70 aniversari de l’afusellament, davant el cementiri de Palma, d’una sèrie de persones entre les que s’hi trobava Antoni Mateu i Ferrer, qui havia estat batlle de la nostra ciutat i actual fill il·lustre d’Inca. A més d’ells, foren molts els que varen ser trets de casa seva i moriren assassinats en indrets desconeguts per defensar els valors de la democràcia i de la llibertat. Consideram que aquest dia, seria una data molt oportuna per erigir el monument en memòria dels represaliats i aprofitar la commemoració per convidar la ciutadania a la reflexió sobre aquells fets per tal que no es repeteixin. És en aquesta línia que des del grup municipal del PSM hem sol·licitat reiteradament a l’Ajuntament d’Inca un acte de desgreuge per totes aquelles víctimes”.

Finalment, Antoni Rodríguez explica que “des del Bloc per Inca, la coalició formada pel PSM-Entesa Nacionalista i per Esquerra Unida-Els Verds, hem organitzat per al proper dissabte dia 24 a les 11 hores, el III MEMORIAL ANTONI MATEU I FERRER. Per l’edició d’enguany, hem preparat un recorregut per la memòria històrica de la nostra ciutat, amb sortida davant l’Ajuntament. Aquest acte pretén retre homenatge als inquers i inqueres que, després del cop d’estat de 1936 patiren la persecució feixista per les seves idees polítiques, en defensa de la llibertat, la igualtat o la democràcia i foren empresonats, fins hi tot vilment assassinats i alguns d’ells es troben encara avui en dia enterrats en un lloc desconegut”.
ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: