"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/07/2003

Els Joves d’Esquerra Nacionalista celebren que el català esdevingui la primera llengua emprada a la selectivitat

Els Joves d’Esquerra Nacionalista celebren que el català esdevingui la primera llengua emprada a la selectivitat. Pels JEN, les dades que s’han donat a conèixer, per part del vicerector d’Estudiants de la UIB, Joan Antoni Mesquida, sobre l’ús del català a les proves de selectivitat del passat mes de juny són la demostració que de cada vegada més es té la percepció que la llengua de comunicació a la UIB és la catalana, i a més reflecteix la seguretat que tenen els alumnes a l’hora d’emprar la llengua pròpia de les Illes Balears, tant si la tenen com a llengua materna com si en tenen una altra. En aquest sentit, els joves nacionalistes volen recordar al rector que, en comptes de parlar d’imposicions lingüístiques, faci tot el que estigui en les seves mans per tal de garantir els drets lingüístics dels estudiants.

Segons els JEN, les dades fan palès que els alumnes, en general, utilitzen la llengua catalana per fer els exàmens de certes assignatures i la castellana per fer els d’altres, cosa que indica que tenen una completa competència lingüística en ambdues llengües. En aquest sentit, els joves nacionalistes opinen que la política lingüística que s’ha duit a terme els darrers anys als instituts de les Illes Balears ha ajudat a assolir un bon coneixement de la llengua catalana i de la castellana i conviden a la UIB a seguir l’exemple.

Tot i els avanços aconseguits, els JEN creuen que encara queda molt de camí a recórrer per arribar una normalització total de la llengua catalana, i que no s’ha d’abandonar la feina realitzada aquest darrers quatre anys.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: