"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 16/02/2007

El PSM demana al Consell de Mallorca la caducitat de l鈥檈xpedient d鈥檌nter猫s general del camp de golf de Son Ver铆 (Marratx铆)

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, recorda que 鈥渓a sol路licitud del camp de golf de Son Ver铆, de principis dels anys noranta, no ha estat executat. En aquest anys, la situaci贸 urban铆stica i la proliferaci贸 de camps de golfs fa innecessari la construcci贸 de nous camps de golfs i, per descomptat, la seva consideraci贸 d鈥檌nter猫s general鈥.El PSM ha demanat aquest mat铆 a la Comissi贸 Insular d鈥橴rbanisme del Consell de Mallorca la caducitat de l鈥檈xpedient de l鈥檌nter猫s general del camp de golf de Son Ver铆, al municipi de Marratx铆. Els nacionalistes han fet aquesta petici贸 despr茅s que l鈥檈mpresa Golf de Son Ver铆 SA hagi sol路licitat un cabdal d鈥檃igua de 323.211 m3/any per a reg del camp de golf.

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, recorda que 鈥渓a sol路licitud del camp de golf de Son Ver铆, de principis dels anys noranta, no ha estat executat. En aquest anys, la situaci贸 urban铆stica i la proliferaci贸 de camps de golfs fa innecessari la construcci贸 de nous camps de golfs i, per descomptat, la seva consideraci贸 d鈥檌nter猫s general鈥.

Alorda considera imprescindible que el govern insular aprovi una norma territorial cautelar que prevegi la suspensi贸 en la tramitaci贸 de nous camp de golf mentre es tramita un Pla Director Sectorial de Camps de Golf.

El portaveu del PSM explica que 鈥渟贸n moltes les veus i les raons que indiquen la necessitat d鈥檃questa morat貌ria. Aix铆, per posar nom茅s alguns exemples, recordam que el GOB ha assenyalat en diverses ocasions que el consum territorial que suposen els 20 camps de golfs existents i els 16 camps que estan en projecte o en construcci贸 arriba fins a les 2.500 hect脿rees. Per貌 tamb茅 trobam altres estudis, com el que va realitzar la consultora tur铆stica IREA, que conclou que les Illes Balears es troben en una clara situaci贸 de sobreoferta de camps de golf鈥.

Finalment, Alorda apunta que 鈥溍﹕ necessari i molt urgent que el Consell de Mallorca aturi aquest desbaratat proc茅s i que es faci una planificaci贸 amb molt de seny i molta cura, i que, fins i tot, prevegi terminis per al tancament d鈥檃lguns dels camps de golfs existents, com el d鈥橝ucanada, a Alc煤dia, que est脿 constru茂t dins una zona ANEI鈥
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: