"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 16/02/2007

L’Entesa insta el Consell a no atorgar l’interès general al camp de golf de Platja d’en Bossa

Els nacionalistes acusen les institucions governades pel PP d'amiguisme en els trĂ mit dels projectes d'empresaris amics i afinsL’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) insta el Consell d’Eivissa i Formentera a que no atorgui l’interès general sol·licitat per l’empresa promotora del camp de golf que es vol ubicar a la Platja d’en Bossa perquè hi concorren múltiples irregularitats que fan impossible que aquest tràmit sigui favorable al golf.

Entre d’altres: el planejament urbanístic de Sant Josep (les NS en tramitació i les vigents) no contemplen aquesta instal·lació; no existeix un interès general en atorgar la llicència perquè aquesta explotació serà privada i afavorirà un grup d’empreses en particular; el camp de golf canviarà dràsticament la topografia del pla de Sant Jordi, aspecte físic que el PTI i les normes vigents impedeixen que succeïxi; se situaria en la zona d’influència del Parc Natural de ses Salines i la Conselleria de Medi Ambient no ho pot permetre perquè ha de defensar els valors naturals del parc i àrea col·lindant; el grup d’empreses promotor s’ha beneficiat escandalosament de cabals públics i de les obres de l’autovia Eivissa-Aeroport. Les terres de les propietats expropiades i acumulades il·legalment (perquè el projecte contemplava que anassin a abocador) a la zona servirien per mudar el relleu per fer possible el camp de golf. Aquestes terres, a més, hi han sét transportades per camions de les empreses concessionàries de les obres, pagades per tota la ciutadania balear; hi ha previst un sector urbanitzable molt a prop, aspecte que no permet la Llei de Camps de Golf; la promotora no disposa d’aigües per al rec. Ara mateix, l’ús d’aquest recurs empitjoraria encara més la disponibilitat i qualitat hídrica de la zona.

A més, l’Entesa considera que el camp de golf provocaria severs impactes ambientals a la zona i no ajudaria al teòric objectiu de la desestacionalització perquè per a què el turisme de golf sigui una alternativa a Eivissa, aquesta hauria de comptar amb un mínim de 5 camps per a què hi hagi la rotació desitjada pels usuaris. Per tant, un segon camp de golf no serviria per aquest objectiu.

ENE deuncia l’enèssim cas de favoritisme d’institucions governades pel PP (Sant Josep i el Consell, en aquest cas) a empresaris afins.

Els nacionalistes presentaran una bateria d’iniciatives en diverses institucions per evitar que hi hagi mĂ©s tramitacions pĂşbliques que puguin ajudar a l’atorgament de l’interès general al camp de golf.ťEnllaços

Font de la imatge


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: