"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/02/2007

El BLOC JOVE reclama el Pla Jove i el Congrés de Joventut coincidint amb la inauguració de Futur Jove

El joves del BLOC asseguren que les polítiques de joventut que ha dut a terme el Govern de les Illes Balears han estat buides de contingut, un pur maquillatge de cara a la galeriaEl BLOC JOVE assegura que les polítiques de joventut que ha dut a terme el Govern de les Illes Balears han estat buides de contingut, un pur maquillatge de cara a la galeria. Els joves del PSM i d’Esquerra Unida-Els Verds han fet aquestes manifestacions coincidint amb la inauguració de la Fira Futur Jove i de la negativa del Govern a col·laborar amb el Consell de la Joventut en la realització del II Congrés de la Joventut.
Els joves del BLOC consideren un fet molt greu que durant tota la legislatura el Govern del Partit Popular no hagi volgut posar en marxa el Pla de Joventut que és l’instrument que utilitzen totes les administracions per vertebrar les línies polítiques i les accions concretes dirigides al jovent. Així, el Govern de les Illes Balears ha optat per NO dotar-se de coherència i participació en les polítiques de joventut quan les Illes Balears és la comunitat autònoma que lidera gairebé totes les estadístiques negatives en matèria de joventut a l’Estat Espanyol.
El BLOC JOVE també acusen el Govern de Jaume Matas de negar als joves de les Illes Balears l’oportunitat d’expressar les seves demandes i de participar en el disseny i l’elaboració de les polítiques de joventut. En aquests sentit, els joves del BLOC afirmen que el boicot del Govern al II Congrés de Joventut que havia de realitzar el CJIB és l’exemple més clar del sectarisme del Govern popular. A més, segons el BLOC JOVE els atacs de la consellera Puig al CJIB i les seves declaracions on qüestionava la representativitat del Consell de la Joventut demostren una absoluta manca de responsabilitat i de voluntat de diàleg amb les entitats juvenils.
Finalment, pel que fa a la única política rellevant del Govern dirigida als i les joves, la Hipoteca Jove, el joves del Bloc expliquen que aquesta no va dirigida a la totalitat de la joventut de les Illes, sinó només a uns pocs privilegiats que tenen un contracte laboral estable. En aquest sentit recorden que al darrer any a les Illes Balears els contractes indefinits han disminuït un -.54%, tot el contrari que la contractació temporal, que ha pujat un +6.99% (segons les dades del OBJOVI –Observatorio Joven de la Vivienda-).

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: