"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 14/02/2007

El PSM demanar脿 al Consell de Mallorca que inco茂 la declaraci贸 de BIC de Ses Olleries

El PSM pret茅n evitar aix铆 s鈥檈viti la construcci贸 de vuit adossats que, a parer dels nacionalistes, desnaturalitzarien el car脿cter del llogaretEl PSM-Enesa Nacionalista demanar脿 a la propera reuni贸 de la Comissi贸 Insular d鈥檕rdenaci贸 del territori, Urbanisme i patrimoni que tindr脿 lloc el proper divendres dia 16 que acordi incoar la declaraci贸 de b茅 d鈥檌nter猫s cultural (BIC), conjunt hist貌ric, el llogaret de Ses Olleries (Santa Eug猫nia), sense que calguin dades addicionals ja que aix铆 est脿 previst en la Disposici贸 Addicional Primera del Pla Territorial de Mallorca.

El PSM pret茅n evitar aix铆 s鈥檈viti la construcci贸 de vuit adossats que, a parer dels nacionalistes, desnaturalitzarien el car脿cter del llogaret, ja que la incoaci贸 suposa la suspensi贸 de llic猫ncies, fins i tot de l鈥檈xecuci贸 de les concedides. El conseller nacionalista Antoni Alorda recorda que la darrera Comissi贸 insular, en sessi贸 d鈥1 de febrer, a inst脿ncies d鈥檜ns ve茂ns i pr猫via sol路licitud reiterada per part del PSM, va incoar l鈥檈xpedient de declarar BIC Ruberts (a Sencelles), un cas molt semblant, 鈥渁ra toca el torn a Ses Olleries鈥, diu Alorda.

En tot cas, tamb茅 demanen a l鈥檃juntament que denegui les llic猫ncies, en base a les disposicions legals que exigeixen l鈥檃dequaci贸 dels edificis a l鈥檈ntorn, tal i com ha fet Sant Joan en el cas dels habitatges del Tur贸. En aquest sentit, donen suport a les al路legacions fetes pels ve茂nats en les quals es recorda que l鈥檃rticle 73 de la Llei del S貌l de 1976 obliga que les construccions que formen part d鈥檜n grup d鈥檈dificis de car脿cter art铆stic, hist貌ric, arqueol貌gic, t铆pic o tradicional harmonitzin amb aquest grup. En concret, l鈥檃partat b) de l鈥檃rticle 73 diu: 鈥淓ns els indrets de paisatge obert i natural, sigui rural o mar铆tim, o en les perspectives que ofereixin els conjunts urbans de caracter铆stiques hist貌rico-art铆stiques, t铆pics o tradicionals i en les immediacions de carreteres i camins de trajecte pintoresc, no se permetr脿 que la situaci贸, massa, altura dels edificis, parets i tancaments, o les instal路lacions d鈥檃ltres elements, limiti el camp visual per a contemplar belleses naturals, rompre l鈥檋armonia del paisatge o desfigurar la perspectiva pr貌pia del mateix鈥. L鈥檃rticle 98 del Reglament de Planejament insisteix en el mateix sentit.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: