"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 14/02/2007

El Bloc per Mallorca vol donar un nou impuls a l’ensenyament en català

Gabriel Barceló considera que “l’escola ha de ser un espai d’integració i no d’afirmació de l’excepció lingüística ni de reforç de conductes de monolingüisme excloent”.El Bloc per Mallorca marca com un dels seus objectius programàtics donar un nou impuls a l’ensenyament en català. Gabriel Barceló, cap de llista de la coalició formada pel PSM-Entesa Nacionalista i Esquerra Unida-Els Verds, així ho ha fet saber en les diferents reunions dutes a terme amb persones i col·lectius relacionats amb el món de l’ensenyament i amb la promoció de la llengua i la cultura pròpia de Mallorca, com l’Stei-i o l’Obra Cultural Balear, entre d’altres.

Gabriel Barceló explica que “dins l’objectiu general de normalitzar el català dins la societat illenca, el català ha de ser la llengua principal de l’ensenyament. Això vol dir que el català ha de ser la llengua amb què es vehiculin els ensenyaments i les activitats extraescolars i ha de ser la llengua per defecte de les relacions internes i externes dels centres escolars”.

Un altre dels punts que el Bloc per Mallorca considera cabdal és la integració de l’alumnat nouvingut. En aquest sentit, Barceló apunta que “la integració no ha de ser exclusivament lingüística, però l’alumne i la seva família han de percebre que l’aprenentatge del català els serà útil en la seva incorporació a la societat d’acollida”.

Gabriel Barceló considera que “l’escola ha de ser un espai d’integració i no d’afirmació de l’excepció lingüística ni de reforç de conductes de monolingüisme excloent”. En aquest sentit, una de les prioritats per al Bloc per Mallorca serà abolir en el primer any de legislatura les mesures que segreguen l’alumnat en funció de la llengua i les que generen respostes educatives diferenciades dins l’aula segons l’origen o la llengua familiar dels alumnes.

“Intensificarem els esforços per aconseguir la plena normalització lingüística del centres”, assegura Barceló. “Per això”, continua el cap de llista del Bloc, “s’han de continuar les accions ja iniciades en relació als Projectes lingüístics de centre amb l’objectiu de convertir-los, on encara no ho siguin, en l’expressió de les dinàmiques compartides i necessàries per aconseguir la normalització lingüística a cada centre amb la inel·ludible col·laboració de tots els seus membres”.

El Bloc també proposa impulsar els programes d’immersió lingüística, els d’aprenentatge de la lectoescriptura en català i els programes d’acollida lingüística en tots els centres de la xarxa sostinguda amb fons públics.
ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: