"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 13/06/2003

El PSM considera que no hi ha motius legals que justifiquin el trasllat del Cas Formentera al Tribunal Suprem

El PSM no entén perquè el Sr. Luzón, fiscal adscrit a la Sala Segona del Tribunal Suprem, ha interessat que la causa coneguda com a Cas Formentera i que actualment s’instrueix davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears, sigui remesa per a la seva continuació al Tribunal Suprem per considerar-lo l’òrgan judicial competent. En aquest sentit, els nacionalistes mostren la seva estranyesa davant els fet que es vulgui remetre la causa al Tribunal Suprem en base a delictes comesos fora del territori de l’estat, quan ningú, cap acusació, ha imputat a cap persona per cap delicte comès fora del territori estatal.

El PSM opina que si la fiscalia considera que hi ha delictes comesos a l’estranger, el que ha de fer és imputar a qui consideri que els ha comès. En aquest aspecte, els nacionalistes consideren incoherent i inexplicable que, en aquests moments, és reclami la competència pel Tribunal Suprem i no s’imputi ningú.

Així mateix, els nacionalistes es demanen quin interès té la fiscalia, que en darrera instància depès del govern del senyor Aznar, en què s’investiguin uns fets que per dues vegades la mateixa fiscalia ha considerat que no eren delictius. Els nacionalistes no entenen tampoc quin interès pot tenir el fiscal en cap de les Illes Balears quan quasi no ha intervingut per res en l’actual instrucció de la causa davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears.

Davant aquests fets, el PSM tem fonamentadament que es tracta d’una maniobra amb rera fons polític per enterrar definitivament el cas, ara que, una vegada dimitits el Sr. Matas com a ministre i la Sra. Estarás com a diputada del Congrés, ja no gaudeixen del privilegi de l’aforament davant el Tribunal Suprem.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: