"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 06/05/2003

ENE constata el nerviosisme de Matutes i el PP per poder perdre vots cap a formacions contràries al català

Per a l’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) les declaracions efectudades, ahir, per n’Abel Matutes demostren, una vegada m√©s, el nerviosisme que regna en el PP de cara a les properes eleccions, especialment pel que fa a recuperar el vot que podria fluctuar cap a altres formacions pol√≠tiques amb una postura contr√†ria a la normalitzaci√≥ ling√ľ√≠stica.

Matutes dedic√† una especial virul√®ncia amb la normalitzaci√≥ ling√ľ√≠stica a l’ensenyament obligatori. ENE ha de recordar que les compet√®ncies en mat√®ria d’ensenyament obligatori no les exerceix el Consell, sin√≥ el Govern de les Illes Balears. Per√≤, el que oblida √©s que el Pacte Progressista est√† aplicant el mateix marc normatiu que aprov√† l’executiu de Matas: el decret de m√≠nims. On era Matutes per denunciar-ho, aleshores? L’Entesa ha de recordar a Matutes que el sistema d’ensenyament obligatori de les Illes Balears no est√† dissenyat ni s’est√† aplicant per lesionar els drets de ning√ļ, provingui d’on provingui. Simplement, √©s un sistema que persegueix que l’alumnat acabi els seus estudis obligatoris dominant en el mateix nivell les dues lleng√ľes. Precisament, els alumnes que van a centres on tot l’ensenyament es fa en catal√† s√≥n els que treuen millors notes en castell√† i no tenen cap problema d’integraci√≥. Si Matutes est√† tan preocupat per la pol√≠tica ling√ľ√≠stica, on era el 1986 per exigir als seus que no votassin la Llei de Normalitzaci√≥ Ling√ľ√≠stica al Parlament de les Illes Balears? Perqu√® no intent√† impedir, el 1991, que l’Ajuntament d’Eivissa aprov√†s el Reglament Ling√ľ√≠stic? L’Entesa tamb√© es demana com pot ser que un eivissenquista –segons paraules seues- sigui incapa√ß de defensar el seu posicionament pol√≠tic en una roda de premsa a Eivissa en la llengua d’aquesta illa.

Tamb√© preocup√† a Matutes la pol√≠tica tur√≠stica del Pacte Progressista. On era per denunciar que el pressupost destinat a promoci√≥ tur√≠stica era inferior en el govern de Matas que durant el govern del Pacte? Denunci√† la nul¬∑la pol√≠tica de promoci√≥ feta per l’Ajuntament d’Eivissa en temps del PP? Perqu√® no es queix√† de la manca de promoci√≥ d’esdeveniments esportius per part del Consell?

Finalment, els nacionalistes i ecologistes eivissencs observen la preocupaci√≥ de Matutes per ses Feixes. √Čs clar, n’√©s propietari i es veu d’una hora lluny que usa els seus mitjans per defensar els seus interessos. Per√≤, on era, el 1999, quan les DOT de Matas desclassificaren el sector 6 del prat de Vila? Es fa el sord? Per qu√® √©s evident que les institucions progressistes han afirmat reiteradament la seua intenci√≥ de protegir ses Feixes, per√≤ sense vulnerar els drets dels seus propietaris, ell incl√≤s. Matutes i el PP, tant preocupats com diuen estar pel turisme, volen veure els terrenys del prat de Vila urbanitzats?

Ě
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: