"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 05/05/2003

Els Joves d鈥橢squerra Nacionalista participen a l鈥檃ssemblea de les joventuts del Partit Democr脿tic dels Pobles d鈥橢uropa-Alian莽a Lliure Europea

Els Joves d鈥橢squerra Nacionalista han participat a l鈥檃ssemblea de les EFA-Young ( les joventuts del Partit Democr脿tic dels Pobles d鈥橢uropa-Alian莽a Lliure Europea) celebrada al Parlament Europeu. L鈥橢FAY agrupa les joventuts nacionalistes europees, entre aquestes Gazte Aberzaleak (EA), Galiza Nova (BNG), Juventudes Andalucistas (PA), JERC aix铆 com Young Moravians, Partito Sardo d鈥橝rizone, Union D茅mocratique Br茅tonne o el Mouvement Region Savoie et Ligue Savoienne, entre d鈥檃ltres; i els joves del PSM han participat de la mateixa des de la seva constituci贸.

L鈥檃ssemblea de l鈥橢FAY ha aprovat una declaraci贸 sobre la participaci贸 pol铆tica de les nacions sense estat en la Uni贸 Europea en la qual els joves nacionalistes aposten per una Europa profundament democr脿tica, amb unes institucions 煤tils i properes a la ciutadania i amb un major protagonisme dels 貌rgans representatius dels ciutadans europeus. En aquest sentit, l鈥橢FAY aposta per la inclusi贸 en el Tractat de la Uni贸 Europea del dret a l鈥檃utodeterminaci贸 dels pobles dins un nou cap铆tol sobre drets fonamentals, amb car脿cter vinculant i de dret directament aplicable sobre els estats membres.

Els joves nacionalistes proposen establir una regulaci贸 a nivell comunitari per al repartiment territorial dels escons del Parlament Europeu, aix铆 com una obligaci贸 per als estats de reformular les circumscripcions electorals par a qu猫 els pobles sense estat tenguin circumscripci贸 pr貌pia. Aix铆 mateix l鈥橢FAY planteja una reforma de les institucions comunit脿ries que garanteixi la representaci贸 dels pobles d鈥橢uropa en totes les preses de decisi贸.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: