"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/04/2003

El PSM acusa el PP de militaritzar l’àmbit de la jurisdicció civil

El PSM acusa el PP de voler militaritzar l’àmbit de la jurisdicció civil a la reforma del codi penal militar que està elaborant el ministeri de defensa. Els nacionalistes qualifiquen de molt greu el fet que l’esborrany del codi penal militar permeti la ingerència de la justícia militar en qüestions que només competeixen a l’àmbit civil.

A més, els nacionalistes consideren que el nou codi que prepara el PP és un absurd despropòsit que s’emmarca dins la radicalització dels populars que persegueixen i criminalitzen a tot aquells que no pensen com ells. Així, si estigués en vigor l’article 49 de l’avantprojecte elaborat pel Ministeri de Defensa que diu que “ el que, en situación de conflicto armado de carácter internacional en el que tome parte España, con el fin de desacreditar la intervención de España en él, realizare públicamente actos contra la misma (...) será castigado con la pena de uno a seis años de prisión” un jutge militar podria considerar que els milers ciutadanes i ciutadans de Mallorca que s’han manifestat en contra de la guerra d’Iraq han incorregut en un delicte de derrotisme, que no només pot cometre’s contra Espanya, sinó també contra Potència aliada.

El PSM també posa de manifest, com ja va succeir amb la llei de partits polítics, que la nova llei que prepara el ministeri de defensa té llacunes jurídiques importants que la posa en entredit la seguretat jurídica de la ciutadania.

Els nacionalistes afirmen que, tot i ser un esborrany de treball, el document elaborat pel ministeri de defensa confirma la radicalitat i l’ofuscament del PP.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: