"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 11/12/2006

El PSM reclama que IB3 torni al domini .cat

Antoni Alorda, diputat del PSM al Parlament de les Illes Balears, considera aberrant que l’extrema dreta marqui la política i la imatge d’IB3, així com l’actitud constant d’Umbert en contra de la llengua i cultura del país.



El PSM qualifica de vergonyós el fet que la directora de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Maria Umbert, hagi retirat el domini .cat d’IB3 després de rebre alguna crítica per part de sectors contraris a la llengua i la cultura pròpia de les Illes Balears. En aquest sentit, Antoni Alorda, diputat del PSM al Parlament de les Illes Balears, considera aberrant que l’extrema dreta marqui la política i la imatge d’IB3, així com l’actitud constant d’Umbert en contra de la llengua i cultura del país.

El diputat nacionalista assegura que “és un fet incomprensible que l’ens públic prengui la decisió d’activar el domini .cat i que poques hores després, per mor del pronunciament de certs sectors catalanòfobs, canviï la seva postura”. Sobre aquest aspecte, Alorda demanarà a Umbert que expliqui formalment per què ha retirat el domini .cat d’IB3 i, sobretot, qui pren les decisions a l’ens públic. A més, el diputat del PSM instarà la directora general d’IB3 a què “segueixi l’exemple del Consell de Mallorca o el Parlament de les Illes Balears els quals, tot i rebre les mateixes absurdes pressions que IB3, han continuat amb el seu nou domini. En aquest sentit, el PSM felicita el president del Parlament, Pere Rotger, per haver activat el domini després de mesos fora de servei”.

Alorda explica que “el .cat no és altra cosa que un domini destinat a representar a Internet els usuaris que s'expressen en català o que estan en relació directa amb la promoció de la llengua o la cultura catalanes”. El diputat del PSM també recorda que “el domini .cat és el primer que representa un grup lingüístic i cultural a la xarxa, un fet excepcional que ens ha d’enorgullir. Els qui ataquen el .cat ho fan precisament des del radicalisme i l’extremisme contrari a la llengua catalana, que és la llengua pròpia de les Illes Balears. Davant aquest menyspreu a la cultura pròpia de les Illes, fomentant el secessionisme lingüístic, les administracions i les empreses públiques han de donar exemple i posar-se al capdavant de la defensa de les senyes d’identitat de les Illes Balears. La negativa de Jaume Matas i del Govern de les Illes Balears ha adoptar el .cat només s’explica des de la submissió a l’espanyolisme d’extrema dreta”.
ť




      

 

 




PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: