"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 02/05/2003

Els Joves d’Esquerra Nacionalista recorden al nou rector que el català és la llengua pròpia de la UIB

Els Joves d’Esquerra Nacionalista volen recordar al nou rector de la UIB, Avel¬∑l√≠ Blasco, que, segons l’article 5 dels Estatuts de la UIB, “la llengua catalana, pr√≤pia de la Universitat de les Illes Balears, t√©, juntament amb la castellana, car√†cter de llengua oficial, i tots els membres de la Universitat tenen dret d’utilitzar-la, activament i passivament. La Universitat normalitzar√† l’√ļs del catal√† en l’√†mbit de les seves compet√®ncies”.

Els joves nacionalistes lamenten profundament que en una de les seves primeres intervencions com a nou rector de la UIB, Blasco hagi donat a entendre que el catal√† pugui ser imposat en un pa√≠s i en una universitat on √©s la llengua pr√≤pia. En aquest sentit, els JEN demanen al nou rector, i a tots els qui parlen d’imposicions ling√ľ√≠stiques com aix√≠ no fan mai refer√®ncia al castell√† mentre recorden que a Dret, facultat de la qual Blasco n’√©s catedr√†tic, els alumnes reben el 82% de les classes en castell√†.

Els Joves d’Esquerra Nacionalista consideren que el que ha de fer l’equip rectoral √©s garantir que els estudiants de les Illes Balears puguin estudiar a la seva universitat en la llengua pr√≤pia de la UIB i dels pa√≠s. En aquest sentit, els joves nacionalistes afirmen que el domini del catal√† com a requisit necessari per a la contractaci√≥ del professorat √©s una condici√≥ per a qu√® els estudiants puguin rebre les classes en catal√† o, com a m√≠nim, que puguin exercir el dret d’expressar-se en la seva llengua i √©sser compresos pels seus professor.

Ě
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: