"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 02/12/2006

El PSM diu que ni el Govern ni Jaume Matas són els més indicats per assessorar urbanisme a Andratx

Des del PSM s’acusa el Partit Popular de no contribuir ni a normalitat en la gestió de l’Ajuntament d’Andratx, ni a la normalitat democràtica de Mallorca.Joana Lluïsa Mascaró, presidenta del PSM i portaveu dels nacionalistes al Parlament de les Illes, afirma que el Govern de Jaume Matas no pot assumir ara, de cap de les maneres, l’assessorament tècnic i jurídic de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Andratx.

S’ha passat tota la legislatura dient que ell, com a President del Govern de les Illes Balears, no podia fer res sobre el desgavell urbanístic existent a Andratx i a altres municipis de Mallorca perquè no tenia competències, que les competències en matèria d’urbanisme són del Consell, i ara, després de tot el que ha passat signa un Protocol amb el batle accidental per al restabliment de la normalitat en la gestió de l’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament d’Andratx? Ara? I, què pretén ara? Assumir les responsabilitats que li venim reclamant durant més de tres anys o continuar amagant les evidències?, demana Mascaró.

D’altra banda, Gabriel Puigserver, el regidor del PSM a d’Andratx, l’únic regidor de l’Ajuntament que no ha pactat mai amb n’Hidalgo, no entén com Jaume Porsell, batle accidental per ordre del Jutge, ha signat, a “l’atropellada”, un protocol amb Jaume Matas sense haver sol·licitat l’autorització del consistori. Allò lògic seria que, en les actuals circumstàncies, hagués reunit tots els grups polítics per presentar la proposta i que després fos el Consistori en Ple qui es pronunciés. La regiduria d’urbanisme, calificada de “bombón” pel senyor Porsell, és la penyora més conflictiva a l’hora d’una possible corrupció. Demanarem, per transparència democràtica, que les competències de decisió passin al Plenari, amb la corresponent comissió. No com fins ara que era competència de la Junta de govern municipal.

Des del PSM s’acusa el Partit Popular de no contribuir ni a normalitat en la gestió de l’Ajuntament d’Andratx, ni a la normalitat democràtica de Mallorca. En una situació com l’actual, els responsables de les administracions s’han de mostrar més prudents i actuar amb molta més transparència que mai i la signatura d’aquest Protocol ni demostra prudència ni demostra transparència, només fa créixer la sospita d’un possible interès en controlar la informació urbanística, amb tècnis forans de la seva confiança i dels inversors forans, han afirmat els nacionalistes.

Els nacionalistes continuen demanant que sigui el Consell de Mallorca, a través dels serveis tècnics, qui assumeixi les competències en gestió i disciplina urbanística de l’Ajuntament d’Andratx. Així mateix, reclamen al Govern i al Partit Popular un exercici de responsabilitat democràtica i que no continuïn actuant al marge dels altres grups polítics representats a l’Ajuntament.
ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: