"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 22/11/2006

El PSM denuncia l鈥檌nici il路legal de les obres del gasoducte del Coll d鈥檈n Rabassa

Els nacionalistes insten l鈥橝juntament de Palma a aturar les obres i demanen responsabilitats a la Conselleria d鈥橧nd煤stria.El Grup Municipal del PSM-EN de l鈥橝juntament de Palma presentar脿 al ple d鈥檃quest mes una moci贸 d鈥檜rg猫ncia per tal que l鈥橝juntament aturi les obres d鈥檈ntrada del gasoducte pel Coll d鈥檈n Rabassa. Aquestes obres no tenen perm铆s, es fan d鈥檃magat i r脿pidament, i sense cap control adient ni informe t猫cnic.

Tomeu Carri贸, portaveu del Grup Municipal i Biel Barcel贸, secretari general, han visitat avui les obres, que a tots els efectes, s贸n il路legals. El projecte d鈥檃questes obres no ha estat aprovat, malgrat aix貌, aquestes han comen莽at, seguint amb la t貌nica de pol铆tica de fets consumats a la qual s鈥檋a acostumat el Govern, i aquesta vegada, amb col路laboraci贸 de GESA.

Els nacionalistes es mostren molt preocupats per aquests fets, ja que no 茅s tan sols que les obres siguin il路legals, sin贸 que les inexistents mesures de seguretat de cara a la poblaci贸 s贸n alarmants. 脡s per aix貌 que el PSM demana explicacions al conseller d鈥橧nd煤stria, el senyor Cardona, que es compromet茅 a doblar totes les mesures de seguretat pel que fa a les dist脿ncies, i no nom茅s aix貌 no es compleix, sin贸 que no arriben als m铆nims exigits.

L鈥檈staci贸 prim脿ria reguladora, per on ha d鈥檈ntrar el gas de la mar, 茅s on hi haur脿 les v脿lvules que regularan la pressi贸 que entra, a 220 bars i per terra anir脿 a 80. Aquesta estaci贸 no respecta la zona ANEI per on se suposa que entrar脿. A m茅s, el problema m茅s alarmant per la poblaci贸 茅s que si hi ha un accident en aquest tram, tot el que hi ha a 500 metres a la rodona quedaria absolutament carbonitzat. No nom茅s no es t茅 en compte tot aix貌, sin贸 que a la zona que ho rodeja hi ha dues escoles, una guarderia, un hospital, un geri脿tric i evidentment, el nucli de poblaci贸 del Coll d鈥檈n Rabassa, a m茅s d鈥檜na nova urbanitzaci贸 que s鈥檈st脿 construint just devora els tubs. El projecte inicial preveia l鈥檈ntrada del gasoducte per darrera l鈥檃utopista i el centre comercial, i ara s鈥檋a fet una drecera aprofitant les obres d鈥檜ns fils d鈥檃lta tensi贸, i el nou tra莽at el que fa 茅s apropar m茅s el gasoducte als nuclis poblats. Recentment hi ha hagut explosions per accident a gasoductes d鈥橢uropa, una d鈥檈lles, a Brussel路les, es va cobrar 20 morts i 200 ferits i no es trobava vora cap nucli de poblaci贸.

脡s per tot aix貌, que el PSM demana l鈥檃turada immediata de les obres, i insta a l鈥橝juntament, que 茅s la primera instituci贸 encarregada de vetllar per la seguretat dels ciutadans, a fer el necessari per aturar-les i demanar responsabilitats al senyor Cardona per les mentides dites als ciutadans i els perills als quals els exposa.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: