"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 17/11/2006

El PSM presentar脿 al proper plenari de l鈥橝juntament de Palma una proposici贸 per protegir els caf猫s antics que encara resten la ciutat

Segons Bartomeu Carri贸 i Aina Gelabert, regidors del PSM-EN, 鈥渆n una ciutat ja empobrida culturalment com 茅s Palma, la desaparici贸 fa poc del bar Triquet, i ara la del Moka, suposen una passa m茅s en la despersonalitzaci贸 i aculturaci贸 d鈥檃questa ciutat鈥.Ja el mes de maig de 1994, el Grup municipal del PSM-EN va presentar una proposta sobre la realitzaci贸 de normatives, programes i/o qualsevol tipus d鈥檃ctuaci贸 per tal d鈥檈vitar la desaparici贸 dels caf猫s antics de Palma. Per貌 des de l鈥橝juntament no es va donar cap passa al respecte. Ara, dotze anys despr茅s, la p猫rdua de bars emblem脿tics 茅s constant, i dins Palma ja nom茅s queden el L铆ric, el Niza, el Bosch i pocs m茅s.

Els caf猫s s贸n un dels elements centrals de la vida social de Palma, i m茅s encara, de la vida social mediterr脿nia, ja que han estat centre de trobada, i centre neur脿lgic de la vida en comunitat. Alguns han arribat a assolir una particular rellev脿ncia, i per tot aix貌 la seva desaparici贸 significa la p猫rdua de referents social i culturals.

Segons Bartomeu Carri贸 i Aina Gelabert, regidors del PSM-EN, 鈥渆n una ciutat ja empobrida culturalment com 茅s Palma, la desaparici贸 fa poc del bar Triquet, i ara la del Moka, suposen una passa m茅s en la despersonalitzaci贸 i aculturaci贸 d鈥檃questa ciutat鈥.

脡s per aix貌 que al plenari de l鈥橝juntament de Palma de dia 30 de novembre, el Grup municipal del PSM-EN presentar脿 novament una proposici贸 demanant que l鈥橝juntament de Palma faci un inventari del caf猫s antics que s鈥檋aurien de conservar, que el mateix Ajuntament estableixi unes normes urban铆stiques per tal d鈥檈vitar la desaparici贸 d鈥檃quests establiments, i en combinaci贸 de les regidores de Cultura i Turisme, publiqui una guia d鈥檃quests establiments que estigui tant a l鈥檃bast dels ciutadans com dels visitants.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: