"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 14/11/2006

El PSM acusa el PSOE d’obstaculitzar la tramitació de la reforma de l’Estatut amb la petició d’una sisena pròrroga

Gabriel Barceló també critica durament l’actitud del Partit Popular per haver introduït a la llei d’acompanyament dels pressupostos de la CAIB una disposició addicional sobre el Consell de Formentera.El PSM acusa el PSOE de voler obstaculitzar la tramitació al Congrés dels Diputats de la reforma de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears amb la sol·licitud d’una nova pròrroga, la sisena. Gabriel Barceló, secretari general del PSM i candidat dels nacionalistes a la presidència del Govern, no entén per què el PSOE s’obstina ara en paralitzar la reforma de l’Estatut d’Autonomia, després d’haver pactat amb PP i UM un Estatut esquifit. En aquest sentit, Barceló afirma que “si, a la fi, el PSOE se n’ha adonat de què l’Estatut que va pactar amb el PP és insuficient, anim els socialistes a retornar el projecte al Parlament de les Illes Balears per aprovar un Estatut més adient a les demandes i les expectavives dels ciutadans de les Illes Balears, però més aviat tot convida a pensar tot el contrari”.

Per altra banda, el dirigent nacionalista també critica durament l’actitud del Partit Popular per haver introduït a la llei d’acompanyament dels pressupostos de la CAIB una disposició addicional sobre el Consell de Formentera. Gabriel Barceló assegura que “des del PSM hem estat sempre d’acord amb la creació del Consell de Formentera. De fet, a la ponència parlamentària sobre la reforma de l’Estatut vam cercar i proposar fórmules per superar els obstacles i arribar a consens sobre aquest tema. Precisament per això, perquè pensam que el Consell de Formentera hauria de ser assumit per totes les forces polítques i no hauria de ser utilitzat com a instrument per dificultar l’aprovació de la reforma de l’Estatut, demanam al Partit Popular i al Govern de les Illes Balears un exercici de responsabilitat”. En aquest sentit, el candidat nacionalista posa de manifest que “la llei d’acompanyament no és la llei més adient per plantejar un desenvolupament estatutari”.

Finalment, Barceló deixa clar que “els ciutadans de les Illes Balears no podem estar pendents dels jocs partidistes de PP i PSOE. Cap d’aquest dos partits no s’ha pres seriosament la reforma de l’Estatut de les Illes Balears. Fa la sensació que l’Estatut i el benestar dels ciutadans de les Illes Balears queden sempre engrunats en les disputes i les estratègies electorals que PP i PSOE mantenen a Madrid”. A més, el dirigent del PSM recorda que “la reforma d’Estatut aprovada per PP, PSOE i UM és poc ambiciosa per a les Illes Balears i no podrà satisfer les expectavives dels ciutadans de les Illes”.
ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: