"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 13/11/2006

El PSM vol que Ramon Socias expliqui davant el Parlament el presumpte cas de conniv猫ncia polic铆aca amb el narcotr脿fic

Els nacionalistes han sol路licitat la compareixen莽a de Socias despr茅s de les greus informacions relatives al cas de corrupci贸 polic铆aca que han dut a la detenci贸 del comissari antiatracaments i posterior pres贸 preventiva.El PSM considera necessari i oport煤 que el Delegat del Govern espanyol, Ramon Socias, comparegui davant el Parlament de les Illes Balears per explicar el presumpte cas de conniv猫ncia polic铆aca amb el narcotr脿fic. Els nacionalistes han sol路licitat la compareixen莽a de Socias despr茅s de les greus informacions relatives al cas de corrupci贸 polic铆aca que han dut a la detenci贸 del comissari antiatracaments i posterior pres贸 preventiva.

Els nacionalistes consideren especialment greus els fets imputats en aquest cas i insten el delegat del Govern espanyol a aclarir els fets. En aquest sentit, el PSM considera destacable l鈥檃ctuaci贸 d鈥橝fers Interns de la Policia que ha fet un gran treball en la investigaci贸 portada a terme i que els nacionalistes esperen que serveixi per esbrinar la veritat dels fets posats a disposici贸 judicial.

El PSM es suma a la preocupaci贸 general sobre la dificultat de processar 鈥 i menys encara de condemnar a penes rellevants- els responsables dels grups de crim organitzats, en concret els del narcotr脿fic. 脡s sabut que les m脿fies del crim tenen coneixement dels moviments policials per貌 s鈥檃puntava a equips d鈥檈spionatge i no a complicitats directes en el propi cos policial. El PSM vol que el Delegat del Govern certifiqui si aquesta percepci贸 social 茅s realment certa i n鈥檈xposi els motius davant els parlamentaris, si cal, en sessi贸 secreta. En concret, el PSM considera que val la pena aprofitar aquest afer per aprofundir en els motius de per qu猫 resulta tan dif铆cil acabar amb el narcotr脿fic en una illa a mida humana com Mallorca i quines mesures s鈥檋an d鈥檈mprendre per part de les distintes administracions per fer-ho possible.

El PSM tamb茅 vol que Ramon Socias expliqui els problemes en la c煤pula de la Gu脿rdia Civil a Mallorca, amb den煤ncies relatives a la malversaci贸 de recursos p煤blics, aix铆 com els d猫ficits de dotaci贸 general i en especial a l鈥檈stiu, i en general la pol铆tica de seguretat que s鈥檃plica a les Illes Balears. Els nacionalistes posen de manifest que els cossos de seguretat de l鈥橢stat han viscut situacions dif铆cils i demana al Delegat de Govern que garanteixi que aquesta situaci贸 no derivi en mancances en la seguretat dels ciutadans.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: