"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/11/2006

El PSM s’oposa a la construcció d’un nou camp de golf a a la finca de ses Algorfes (Calvià)

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, denuncia “l’obsessió urbanitzadora” del Partit Popular i, concretament, la del batle de Calvià, Carlos Delgado.El PSM s’oposa a la construcció d’un nou camp de golf a la finca de ses Algorfes, al municipi de Calvià. En aquest sentit, els nacionalistes consideren absurda i absolutament innecessària una nova instal·lació d’aquests tipus i posa de manifest que el nou camp de golf es situaria en una Àrea Rural d’Interès Paisatgístic (ARIB).

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, denuncia “l’obsessió urbanitzadora” del Partit Popular i, concretament, la del batle de Calvià, Carlos Delgado. En aquest sentit, el portaveu nacionalista afirma que “Calvià és un cas paradigmàtic d’aquest absurd. En aquest municipi, que compta amb més de 200.000 places en el seu planetjament i cinc camps de golf construïts, resulta un desbarat voler duplicar les hectàrees destinades a aquests instal·lacions i construir quatre hotels nous en sòl rústic amb una capacitat de 1.700 places”.

Alorda considera imprescindible que “el govern insular iniciï amb urgència la redacció del Pla Director Sectorial de Camps de Golf”. El portaveu nacionalista també demana a la institució mallorquina que, simultàniament, aprovi una norma territorial cautelar que prevegi la suspensió en la tramitació de nous camp de golf.

El portaveu del PSM posa com a exemple de la necessitat de la moratòria que, tal com va apuntar el GOB, el consum territorial que suposen els 20 camps de golfs existents i els 16 camps que estan en projecte o en construcció arriba fins a les 2.500 hectàrees. Alorda també recorda que diversos estudis, entre ells el realitzat per la consultora turística IREA, conclou que les Illes Balears es troben en una clara situació de sobreoferta de camps de golf.

Finalment, Alorda apunta que “és necessari i molt urgent que el Consell de Mallorca aturi aquest desbaratat procés i que es faci una planificació amb molt de seny i molta cura, i que, fins i tot, prevegi terminis per al tancament d’alguns dels camps de golfs existents, com el d’Aucanada, a Alcúdia, que està construït dins una zona ANEI”

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: