"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 03/11/2006

El PSM denuncia la destrossa que es fa amb els bancs del Born

Els representant nacionalistes han pogut contemplar avui dematí, amb estupefacció, com més de la meitat de les pedres dels bancs originals estan rompudes per tots els costatsDesprés d’haver aixecat tot el passeig del Born per canviar la pavimentació, com va decidir l’equip de govern de Catalina Cirer, ara s’estan restituint els bancs al seu lloc, però els representant nacionalistes han pogut contemplar avui dematí, amb estupefacció, com més de la meitat de les pedres dels bancs originals estan rompudes per tots els costats.

Bartomeu Carrió, portaveu del PSM-EN a Cort, i Biel Barceló, secretari general del partit, consideren inadmissible que el resultat d’unes obres que ja d’un principi el PSM considerava innecessàries i que han causat molèsties als veïnats i vianants durant un grapat de mesos, hagi estat que els bancs on fa anys i anys els ciutadans han reposat dels seus passejos pel Born, estiguin esmicolats. Segons han informat els treballadors de l’obra, més de la meitat de les pedres dels antics bancs seran inutilitzables. No es podran reposar de cap manera i s’haurà de posar pedra nova si es vol reconstruir tota la línia de bancs.

Des del PSM es vol denunciar que novament l’Ajuntament no té ni sensibilitat ni cura del patrimoni de Palma. No interessa prendre cap mesura per protegir un bancs que són de mitjan segle XIX, així com no va interessar protegir el pont del tren. Feta la desgràcia, ara el pont s’ha de reconstruir. Aina Gelabert, regidora, es demana si aquesta destrucció irresponsable del patrimoni seguirà, si no n’hi havia prou amb l’exemple del tren per anar més alerta i respectar una part de la història que és patrimoni de tots, i que un Ajuntament no es pot dedicar a destruir sistemàticament.

Bartomeu Carrió ha aprofitat també per destacar el poc interès que sembla tenir l’Ajuntament de Palma per dotar la ciutat de bancs. Segons el regidor nacionalista, els bancs són indispensables si es vol tenir una ciutat acollidora i humana, i no només pensada pels cotxes, on sobretot la gent gran pugui descansar. A la vegada això afavoriria el petit comerç, però sembla que l’actual equip de govern està més interessat en promocionar les empreses que s’encarreguen d’executar certes obres, que en tenir cura dels comerciants de Ciutat.
ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: